HEINENOORD
tel. 0186-601398

R.V.&A.V. Sparta bestolen van de overwinning.

Op de 135 jarige verjaardagsdag van de R.V.&A.V. Sparta mocht er aangetreden worden tegen Heinenoord. Leuke bijkomstigheid was dat de Spartanen dit in het originele tenue deden. Rood-wit gestreept shirt, zwarte broek en de zwarte kousen met rood-witte randen.

De openingsfase was voor de thuisploeg, die vooral via oud Spartaan Ramy Salem, regelmatig aanvallend gevaarlijk konden zijn. De 1-0 voorsprong voor de thuisploeg na ongeveer 10 minuten spelen was dan ook verdiend te noemen.

De Spartanen herpakte zich na de sterke openingsfase van Heinenoord en kregen langzamerhand het overwicht. Kort na de openingstreffer van de thuisploeg wisten de Spartanen via een  vloeiende aanval op gelijke hoogte te komen. Het driehoekje Jeremy, Jordi en uiteindelijk Jordy als afmaker was een aanval uit het boekje.

Sparta bleef in de slotfase van de 1e helft aandringen en een inzet van een der Spartanen leek de 1-2 te zijn. De bal die al achter de doellijn was werd vervolgens door een Heinenoord speler met de hand uit het doel geslagen. Scheidsrechter van dienst de heer Jaggan die op 5 meter afstand alles had gadeslagen besloot dat er niks aan de hand was.
Ondanks alle protesten wilde de scheidsrechter niks weten van een terecht gescoord doelpunt en een bestraffing van de handsbal.

Inmiddels was linksback Damien Serrano geblesseerd uitgevallen en vervangen door Danny Abbing die na een hamstring blessure weer zijn minuten kon gaan maken. Danny deed zijn terugkeer in het team eer aan. Eerst verdedigend door het gevaar Ramy Salem te neutraliseren en daarbij ook aanvallend een aantal keren goed door te komen.

In de 2e helft ging Sparta door met het goede spel en de jacht op een voorsprong. Heinenoord moest zich beperken tot verdedigen maar bleef gevaarlijk in de counter. Het Spartaanse doelpunt kwam ook maar ook nu werd deze onterecht afgekeurd.
Jeremy Stork die doeltreffend uit wist te halen stond nog ruim 2 meter voor de Heinenoord verdediging. Heinenoord grensrechter de heer Kalkman vond het echter nodig zijn vlag, voor de zoveelste keer onterecht, voor buitenspel op te steken. Hij deed hiermee zijn twijfelachtige naam in de 2e klasse F weer eer aan.

De Spartanen lieten zich echter niet door deze beslissingen uit het veld slaan. Men bleef voetballen en op zoek gaan naar een treffer en de winst in deze wedstrijd. Kansen kwamen er nog genoeg hiervoor maar de Spartaanse voorwaartsen waren vandaag niet effectief in de afwerking of het ontbrak ze net aan dat beetje geluk.

Met de 1-1 stand werd de wedstrijd dan ook afgesloten. Beide teams konden terugkijken op een sportieve wedstrijd die in een hoog tempo gespeeld werd en van een behoorlijk niveau was. Het was voor de Spartanen zuur dat een scheidsrechterlijke dwaling en het onsportieve gedrag van een grensrechter hun uiteindelijk de overwinning kostte.

Op 15 april staat de volgende wedstrijd voor de R.V.&A.V. Sparta op het programma. Op Nieuw Terbregge wordt er dan gespeeld tegen Strijen, aanvang 14.30 uur.