3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

Pelikaan tegen R.V.&A.V. Sparta eindstand 1-2

R.V.&A.V. Sparta begon met de nodige wijzigingen aan de uitwedstrijd tegen Pelikaan. Een aantal spelers van de A-selectie konden in deze wedstrijd niet worden ingezet. Het gemis werd echter manmoedig opgevangen door onze selectie die met een verdiende overwinning van het veld stapte.

Daar zag het overigens in de eerste helft niet naar uit. De aanwezige supporters zagen hoe Moises Navarro de keeper testte. Hierna gebeurde lange tijd niets vermeldenswaardigs. Het grootste gevaar van Pelikaan was een klutsbal die uiteindelijk in de handen van Bryce Groenenboom eindigde.

Na 20 minuten spelen hanteerde Pelikaan de lange bal richting hun voorwaartsen die handig de buitenspel wisten op te heffen. Dit zorgde voor een 1-0 achterstand.

In het vervolg van de eerste helft veranderde er weinig in de wedstrijd. Twee keer werd Jordi de Zwart nog in stelling gebracht waarvan een keer uit een hoekschop van Danny Langstraat. Helaas gingen zijn beide pogingen naast het doel.

De technische staf was duidelijk ontevreden over de eerste helft. Reden om in de rust maar liefst drie keer te wisselen en de spelers stevig te instrueren. Deze wijzigingen en instructies hadden in de tweede helft duidelijk hun uitwerking ten goede voor de R.V.&A.V. Sparta.

Lucas van Oeveren schoot in de 52e minuut de 1-1 binnen na een prima voorbereidende actie van Yusuf Yildiz. De doelman van Pelikaan was volstrekt kansloos op zijn geplaatste schot.

Hierna bleven de Spartanen beter voetballen dan de thuisploeg. Een tegenstander die het vooral probeerde met hoge ballen op hun lange spits die ondanks zijn meer dan behoorlijke lengte goed bespeeld werd door de verdediging van de R.V.&A.V. Sparta.

Spartaanse kansen kwamen bijna vanzelf. Lucas van Oeveren, Max Driessen, Yusuf Yildiz, Jordi de Zwart en Moises Navarro kregen diverse kansen. De twee grootste kansen waren voor Lucas (indraaiende hoekschop van de lijn gered) en Yusuf (schot net over het doel getikt door de keeper).

Met in het laatste kwartier Ismael Adsalmis op het veld voor Jelano Tavares hing de 1-2 al geruime tijd in de lucht en die kwam er ook. Het was in de 86e minuut wederom een actie van Yusuf Yildiz waarna Jordi de Zwart de bal mooi in de verre hoek krulde ruim buiten het bereik van de keeper.

In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord waardoor het eindigde in een 1-2. Daarmee heeft R.V.&A.V. Sparta nu 9 punten uit 3 gespeelde wedstrijden en klonk de Spartamarsch na de wedstrijd wederom vanuit de winnende R.V.&A.V. Sparta kleedkamer.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Pelikaan: Bryce Groenenboom, Yusuf Yildiz, Jim van Oeveren (46e Jelano Tavares) (77e Ismail Adsalmis), Damien Serrano, Danny Abbing, Danny Langstraat (46e Mitchel Pennings), Max Driessen, Jordy van Buren, Moises Navarro, Jayson Candeia (46e Lucas van Oeveren), Jordi de Zwart.