Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

R.V.&A.V. Sparta is door een 1-2 overwinning op Neptunus Schiebroek kampioen geworden. De club promoveert hiermee sinds lange tijd weer naar de eerste klasse.

Negen jaar geleden begon een groepje van een stuk of zes Spartanen helemaal opnieuw met de R.V.&A.V. Sparta. In het begin was er letterlijk niets. Stap na stap is de vereniging ondanks de vele ondervonden tegenslagen opgebouwd tot een sterke en gezonde vereniging.

We zetten die vijf, zes mensen nu weer terug naar hun favoriete positie in de luwte want de schijnwerpers staan toch meestal op de spelers en de trainers.

R.V.&A.V. Sparta was tegen Neptunus-Schiebroek vanaf de beginfase de beter voetballende ploeg. De thuisclub beperkte zich tot reactievoetbal met slechts een diepe spits.

Het was dan ook logisch dat de kansen er kwamen voor de club in rood en wit. Jordi de Zwart, Jeremy Stork, Lucas van Oeveren, Kevin Jumelet en Jordy van Buren kregen kansen die steeds net geen goal opleverde.

In de 28e minuut viel de 0-1 dan toch. Jordi de Zwart zette goed druk, veroverde de bal, zag zijn schot nog weggewerkt worden waarna Lucas van Oeveren klaar stond voor de rebound, 0-1.

R.V.&A.V. Sparta bleef de betere ploeg en kreeg voor rust nog kansen via Jeremy Stork, Max Driessen en Lucas. Aan de andere kant hoefde keeper BJ Groenenboom slechts twee keer een schot van Neptunus Schiebroek onschadelijk te maken.

Vlak na de rust in de 47e minuut viel de 0-2. Een goede aanval werd door Jeremy Stork afgemaakt, 0-2. Het was ook alweer zijn tiende doelpunt in de competitie. Na Jordi de Zwart en Lucas van Oeveren is hij de derde speler die de dubbele cijfers haalt.

In het vervolg controleerde de Spartanen de wedstrijd met regelmatig kansen. Jordi, Lucas en Moises Navarro kregen kansen voor Lucas in de 61e minuut de onderkant van de lat raakte. Met een VAR was dit misschien wel een doelpunt.

Na ruim een uur spelen een vervelend moment toen een speler van Neptunus Schiebroek zich ernstig bleek te blesseren zonder contact te maken met iemand anders. Een moment dat enkele minuten vertraging opleverde.

Met in de laatste fase Robin van der Sman en Danny Langstraat als invallers vervolgde zich de wedstrijd. Met Danny Langstraat is de enige speler genoemd die al negen jaar, vanaf het begin, deel uit maakt van de selectie van R.V.&A.V. Sparta.

De grootste kans in de slotfase was er voor invaller Robin van der Sman die zijn schot millimeters naast het doel zag verdwijnen. De tegengoal in de 89e minuut was daarna alleen voor de statistieken, 1-2.

Vervolgens moest er na de wedstrijd nog lang worden gewacht op het eindsignaal bij Spirit-Alexandria'66 waar de gasten voor stonden en R.V.&A.V. Sparta bij puntverlies van Spirit definitief kampioen zou zijn in deze competitie. Na ruim tien minuten kwam dan eindelijk het bericht binnen dat R.V.&A.V. Sparta kampioen is.

Het spreekt voor zich dat er na de wedstrijd een groot feest werd gevierd op Nieuw Terbregge waar ook diverse spelers van Sparta Cricket 1888 aanwezig waren tijdens de festiviteiten. Een mooi signaal om dat zo bij elkaar te zien.

Volgende week zaterdag wordt de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen FC Binnenmaas. De wedstrijd begint om 14.30 uur en zal na afloop het feest losbarsten. Uiteraard bent u van harte welkom op ons complex om het kampioenschap mee te vieren.