Nieuwerkerk 1 - Sparta (AV) 1 uitslag 0-5 - R.V.&A.V. Sparta

Nieuwerkerk 1 - Sparta (AV) 1 uitslag 0-5

Nieuwerkerk 1 - Sparta (AV) 1 uitslag 0-5

Nieuwerkerk 1

0 - 5

Sparta (AV) 1

8'
68'
Jeremy Stork (schot)

Competitie

2e klasse F

Datum

3 december 2022 14:00

Scheidsrechter

J. van Drunen

Accommodatie

Sportpark Dorrestein
Sportpark Dorrestein 2
2912TL
NIEUWERKERK AD IJSSEL
tel. 0180-313812

R.V.&A.V. Sparta wint de topper tegen Nieuwerkerk met 0-5.

In de mooi geschreven voorbeschouwing door thuisploeg Nieuwerkerk, waar de clash met de Spartanen vergelijkbaar zou zijn met de aantrekkelijkheid van een etappe in de tour de France naar de top van de Alpe d'huez, was dit in de wedstrijd niet terug te zien.

Behoudens het eerste kwartier, waar Nieuwerkerk een optisch overzicht had, was het de ploeg van trainer Sukru Gozen die de wedstrijd volledig controleerde. Verdedigend hadden de Spartanen de zaakjes goed op orde en de technisch begaafde aanvallers van Nieuwerkerk kwamen er niet aan te pas.
De Spartaanse voorwaartsen daarentegen waren messcherp en scoorden er lustig op los in de 1e helft. Na het openingsdoelpunt van Jordi de Zwart volgde Lucas van Oeveren met nog twee doelpunten.

Na de rust een nog aanvallender ingesteld Nieuwerkerk. Nieuwerkerk trainer Ron Luijten had enkele wissels toegepast en getracht werd de aansluitingstreffer te forceren. Ook in de tweede helft gaf de Spartaanse verdediging echter geen cadeautjes weg en wisten keer op keer de Nieuwerkerkse aanvallen af te slaan.

Met doelpunten van Jeremy Stork en Yannick van der Sman wist Sparta de wedstrijd definitief in Spartaans voordeel te beslissen. Sparta had de top van de Alpe d'huez vandaag weten te bereiken waar Nieuwerkerk onderweg al vroeg moest afhaken in deze etappe.

Zaterdag 10 december het vervolg in deze mooie competitie met een thuiswedstrijd op Nieuw Terbregge tegen Hillegersberg. De laatste wedstrijd voor ingang winterstop.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta
Bryce Groenenboom, Yusuf Yildiz, Jim van Oeveren, Yannick van der Sman. Danny Abbing, Max Driessen (35 min Jelano Tavares), Danny Langstraat (80e min Jayson Candeia), Moises Navarro 83e min Damien Serrano), Jeremy Stork, Lucas van Oeveren, Jordi de Zwart.

Fotoreportage
Karin van Buren
Jeroen van der Sman
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!