Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta heeft de topper tegen Nieuwerkerk met 3-2 gewonnen. Door dit resultaat haakt Nieuwerkerk voorlopig af op de ranglijst.

Het begon goed onder het toeziend oog van ruim 400 supporters. Vele Spartanen zagen Jordi de Zwart in de 4e minuut de 1-0 binnen schieten van ruim 20 meter afstand.

In de 8e minuut moest Danny Langstraat zich laten behandelen na een overtreding van een van de Nieuwerkerkers. Hij kon de wedstrijd gelukkig vervolgen.

Met 13 minuten op de klok kreeg R.V.&A.V. Sparta een vrije trap die door specialist Lucas van Oeveren fantastisch binnen werd geschoten voor de 2-0.

Nieuwerkerk probeerde hierna in de aanval te komen, maar de Spartaanse verdediging stond  goed opgesteld. De volgende kans was opnieuw voor Lucas die zijn schot na een assist van Damien Serrano over zag gaan.

Halverwege de eerste helft bracht keeper BJ Groenenboom goed redding op een schot van Nieuwerkerk. Helaas was hij een paar minuten later in de 26e minuut kansloos bij een kans voor Nieuwerkerk, 2-1.

Na dit moment werd het een rommelige wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten.Tot echte kansen kwam het niet meer.

De tweede helft ging verder waar het voor rust was gestopt. Het ontbrak aan scherpte in de passing en het aantal echte kansen voor de goals bleef in deze fase klein ondanks een optisch overwicht voor Nieuwerkerk.

Jordi de Zwart moest zich na 57 minuten laten behandelen nadat hij weer stevig was aangepakt. Hij kon al snel de wedstrijd weer vervolgen.

Op het uur een dubbele wissel bij R.V.&A.V. Sparta om er extra pit in te brengen. Robin van der Sman en Kevin Jumelet kwamen voor Danny Langstraat en Jelano Tavares.

Even later weer eens een kans, maar Jordi de Zwart zag de bal over het doel gaan. Nieuwerkerk bleef waar het kon aanvallen, maar beet zich vaak stuk op de Spartaanse defensie.

In de 75e minuut werd het met enig geluk toch 2-2 door een bal die via de binnenkant van de paal binnen viel.

De gelijkmaker was voor beide teams nu het signaal om vol voor de winst te gaan. Waarbij Nieuwerkerk veelvuldig probeerde om de arbitrage middels schreeuwen te beïnvloeden. De goed leidende arbiter de heer  Verduijn ging er niet op in..

Sterker nog de grootste kansen waren voor R.V.&A.V. Sparta. Lucas van Oeveren, Robin van der Sman twee keer en Jordi de Zwart hadden een derde Spartaanse treffer op hun schoen.

Even later weer een kans voor Robin, maar ook deze poging ging over het doel. Aan de andere kant kreeg Nieuwerkerk ook een aantal kansen, maar zij kwamen daaruit niet tot scoren.

In de 87e minuut kwam Jordi de Zwart 1 op 1 voor de keeper omdat het onterechte vlagsignaal deze keer werd genegeerd, maar hij mistte deze kans.

Een minuut later werd  Moises onregelementair gestuit en gaf de scheidsrechter een terechte strafschop aan R.V.&A.V. Sparta. Jordi nam zijn verantwoording en schoot de bal binnen, 3-2.

Het liet de frustraties bij de Nieuwerkerk keeper hoog oplopen. Hij kreeg in de blessuretijd ook nog een zeer terechte gele kaart van de scheidsrechter.

Met in de blessuretijd Yusuf Yildiz en Wouter van der Werff als wissels werd de wedstrijd uitgespeeld. Nieuwerkerk kreeg nog een grote kans, maar toen deze naast ging wisten de Spartanen dat de overwinning binnen was.

De competitie gaat voor de R.V.&A.V. Sparta verder in en tegen Hillegersberg. Dat zal ook weer een hele belangrijke wedstrijd worden.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Nieuwerkerk: BJ Groenenboom, Jelano Tavares (61e Kevin Jumelet), Yannick van der Sman, Jim van Oeveren (92e Yusuf Yildiz), Damien Serrano, Max Driessen (79e Moises Navarro), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Danny Langstraat (61e Robin van der Sman), Jordi de Zwart, Jeremy Stork (92e Wouter van der Werff).