3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta JO18-1 tegen Alexandria'66 JO18-1 eindstand 3-4

Gedurende de eerste helft verliep alles in principe volgens plan tegen Alexandria'66 (waar hebben we dat vaker gelezen?) Alexandria speelde in de eerste helft veelvuldig de lange bal waar ons elftal weinig moeite mee had. Onze vier verdedigers bleven dan ook met redelijk gemak overeind.

De rust werd na een tegengoal ontstaan uit een persoonlijke fout bereikt met een verdiende 2-1 voorsprong voor R.V.&A.V. Sparta JO18-1. Er waren toen al diverse kansen geweest op een ruimere voorsprong maar deze werden helaas niet verzilverd.

Na de rust werd het al snel 2-2 ondanks de waarschuwingen van de trainer in de rust. Gesteund door de gelijkmaker gingen de gasten zich nu nog meer bedienen van vechtvoetbal. Zij hebben daar ook de spelers voor met enkele fysiek zeer sterke jongens in het team.

Gedurende de tweede helft besloten wij als trainers tot een tactische wissel die binnen drie minuten het gewenste effect sorteerde. Dat was dus het derde doelpunt voor de R.V.&A.V. Sparta JO18-1.

We moeten er wel bij vermelden dat de botte bijl vrijelijk mocht worden gehanteerd door Alexandria in de tweede helft. Dat is een punt dat wij als trainers al langer constateren. Helaas hebben we daar als trainers en spelers mee te maken.

Om bij de stand 3-3 terug te keren naar het voetballende deel. Na enkele kansen voor ons die werden gemist werd het 5 minuten voor tijd 3-4 na persoonlijke fouten van ons. Daarna viel de 4-4 helaas niet waardoor er een geflatteerde en onnodige nederlaag over bleef voor de JO18-1.

De komende week gaan we weer werken aan de verbeterpunten om het in sommige situaties de volgende keer nog beter te gaan doen. Zo blijven we steeds bezig om de groep de goede kant op te ontwikkelen en dat is uiteindelijk toch een belangrijke taak van de jeugdtrainers.