Jodan Boys, de JO18-1 - Sparta (AV) JO18-1 uitslag 1-5

Sportlaan 8
2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

In de eerste helft liet een gedisciplineerd spelend R.V.&A.V. Sparta JO18-1 de bal goed rond gaan en kwam volkomen verdiend op een 0-2 voorsprong. Op sommige momenten was het net een grote rondo echter belanden we nu in een fase waarin we de balsnelheid moeten verhogen.

De bal moet nog veel sneller rond gaan in het team, de technische precisie kan omhoog en we willen nog meer diepgang in het spel gaan brengen. Dit zijn allemaal nog steeds nuttige verbeterpunten.

Helaas werden er ook in deze wedstrijd twee goals voor R.V.&A.V. Sparta afgekeurd. We calculeren het tegenwoordig op voorhand al in maar laat ik maar zeggen dat het dubieuze beslissingen waren.

Over de eerste helft scoorde we desondanks als team een ruime voldoende ondanks dat we duidelijk een maat te groot waren voor tegenstander Jodan Boys.  Hierna maakte we in de tweede helft nog drie prima goals, waarvan een echte beauty namelijk de vijfde.

Op basis van de tweede helft zijn we wel een stukje kritischer op onze ploeg. Onze focus nam iets af waardoor Jodan Boys zelfs vanuit het niets kon scoren tijdens een van hun spaarzame aanvallende momenten. De 'nul' vasthouden moet achterin indien mogelijk altijd een doelstelling zijn.

We hadden kortom duidelijk meer afstand moeten nemen in de tweede helft. Verder zijn we op de goede weg en lijken we met het team in een opwaartse flow te geraken. We hebben echter nog veel werk te verrichten en het seizoen duurt nog wel lang.

Stap voor stap werken we als staf en spelersgroep onze to do lijst af en we zullen zien wat dit ons verder nog gaat opleveren. Het worden in ieder geval interessante weken voor R.V.&A.V. Sparta JO18-1.