3056PD
ROTTERDAM
tel. 06-28497972

R.V.&A.V. Sparta JO16-1 tegen Meerburg JO16-1 eindstand 2-0

R.V.&A.V. Sparta JO16-1 ontving een naaste concurrent in de persoon van Meerburg JO16-1. Een wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar in de eerste 20 minuten weinig toegaven.

Het balbezit wisselde dan ook steeds veelvuldig van kleur. Hier had naast wat pech ook een bepaalde slordigheid in het spel wel een oorzaak. Wellicht toch wat spanning?

Typerend was dan ook dat de mogelijkheden in de beginfase vooral kwamen uit dode spelmomenten. Hoekschoppen en vrije trappen die de O16 regelmatig voor enig gevaar deden zorgen voor het doel van tegenstander Meerburg.

In de 19e minuut werd er in het strafschopgebied hands gemaakt door Meerburg maar de scheidsrechter weigerde er voor te fluiten. Die handsbalregel heeft inmiddels zo veel uitzonderingen en interpretaties gekregen dat bijna niemand het eigenlijk nog kan volgen.

Ondanks deze tegenvaller bleven de mannen van JO16-1 goed voetballen tegen de fysieke mannen van Meerburg. Veel kansen leverde het niet op maar toch werd het 1-0 in de 31e minuut. Een duwfout van Meerburg werd terecht bestraft met een strafschop die onberispelijk werd ingeschoten.

Kort voor de rust werd met bijna 2-0. Een voorzet vanaf rechts werd net naast het doel gekopt door de O16. Kort hierna was het een korte rust. Gesteund door het momentum kwamen de Spartanen binnen drie minuten na de hervatting op 2-0 na een splijtende pass door het hart van de verdediging.

Meerburg kwam deze tweede goal in het vervolg van de wedstrijd niet meer te boven en grossierde in balverlies en persoonlijke fouten. Uit een van deze situaties ontstond een aanval over rechts die knap werd afgerond maar geen genade vondt in de ogen van de wedstrijdleiding.

De mannen van R.V.&A.V. Sparta JO16-1 kwamen hierna diverse malen goed door zonder hun kansen te benutten. Onder andere in een 1 tegen 1 met de keeper werd het doel niet gevonden. Tevens werd nog een goal afgekeurd wegens een vermeende overtreding van de R.V.&A.V. Sparta.

Een vervelende situatie deed zich nog voor in de slotfase toen een van de mannen van R.V.&A.V. Sparta geblesseerd het veld moest verlaten. Gelukkig was de dokter weer aanwezig dus hij kreeg al heel snel en direct de goede verzorging.

De tegenstander kwam in de tweede helft niet verder dan een schot op de lat boven de goed coachende keeper van R.V.&A.V. Sparta (zie foto). Uiteindelijk werd er na acht minuten blessuretijd afgefloten en kon R.V.&A.V. Sparta JO16-1 tot tevredenheid van de dokter 3 punten bijschrijven.