2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Zaterdag 1 oktober 2022 speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de vijfde competitiewedstrijd uit bij ARC O23.

Om 12:20 is de aftrap op een bewolkt, maar door het wolkendek heen komend zonnetje, Sportpark Zegersloot.

De wedstrijd start slordig van R.V.&A.V. Sparta O23 zijde.

Dit levert in minuut 9 een tegendoelpunt op als de R.V.&A.V. Sparta O23 balverlies lijdt en de spits van ARC profiteert,  zo is het 1-0.

De fase hierna is het meeste balbezit voor ARC O23, de R.V.&A.V. Sparta O23 aanvallen stranden voordat deze gevaar op kunnen leveren.

In minuut 43 een moment van verbazing als Gianno Soares Semedo diep gaat en in het strafschopgebied vastgepakt wordt en neergaat. Voor iedereen een duidelijk moment; dit is een strafschop, echter tot ongeloof van alles en iedereen, krijgt Gianno Soares Semedo een gele kaart van de veelal op afstand wandelende scheidsrechter van dienst.

Zo komt er geen kans vanaf 11 meter op 1-1 , maar wordt er na 44:30 minuten gefloten voor de rust, met een 1-0 achterstand voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

Na rust is de eerste kans voor de R.V.&A.V. Sparta O23 als Kell Rietbroek na een snel genomen vrije trap voorgeeft. Zijn voorzet eindigt bij invaller Rogier Bazoer, die de ARC O23 keeper zijn inzet ziet overtikken.

In minuut 52 wederom een slordigheid van R.V.&A.V. Sparta O23 zijde, de aanvaller van ARC O23 profiteert en schiet de 2-0 binnen.

In de fase hierna probeert de R.V.&A.V. Sparta O23 op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, echter stranden veel aanvallen, zodat deze geen gevaar voor het doel opleveren.

Waar de R.V.&A.V. Sparta O23 aanvalt is het in minuut 75 een dieptebal over de verdediging heen die doeltreffend wordt afgerond door ARC O23. Stand 3-0.

In minuut 89 volgt er nog een tegendoelpunt en zo wordt het 4-0.

Kort hierna fluit de scheidsrechter af en zo eindigt deze wedstrijd na een 1-0 ruststand, in een 4-0 nederlaag voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

Aanstaande zaterdag staat de volgende competitiewedstrijd op het programma als VOC O23 te gast is op Nieuw Terbregge.
Tijdstip van aftrappen is dan 12:30.