tel. 010-2519899

Zaterdag 3 september 2022 speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de eerste competitiewedstrijd thuis tegen vv Nieuwerkerk O23.

Iets na 12:30 volgt het eerste fluitsignaal.

Vanaf het begin meteen kansen voor beide teams.

Zo is er in minuut 3 een dieptebal op Rogier Bazoer die op de keeper afgaat. Laatstgenoemde kan de inzet keren.

In minuut 6 valt vv Nieuwerkerk O23 aan.

De bal achter de defensie kan door de spits worden meegenomen en hij rond oog in oog met keeper Fabian Vis af. Zo is de stand 0-1.

In minuut 7 het snelle antwoord van de R.V.&A.V. Sparta O23. Na een overtreding op Angelo Lopes net buiten de 16 neemt hij zelf plaats achter de vrije trap en schiet deze mooi binnen. Zo is de stand 1-1.

In de fase hierop is het een wisseling van balbezit tussen de beide teams.

Wel krijgt vv Nieuwerkerk O23 een aantal kansen, maar tot 3 keer toe laat keeper Fabian Vis zijn klasse zien door de inzetten onschadelijk te maken.

Hierna wederom een fase waar beide teams niet tot doelkansen komen.

In minuut 40 balverlies aan R.V.&A.V. Sparta O23 zijde in de opbouw en dit gaat ten koste van een strafschop, welke door de nemer binnengeschoten wordt. Zo is de stand 1-2, wat tevens de ruststand wordt.

Na rust hetzelfde spelbeeld, beide ploegen  wisselen van belbezit en af en toe komt daar een kans uit voort.

Zo is het in minuut 52 een hoekschop voor de R.V.&A.V. Sparta O23 welke door Jonatan Vrijenhoek wordt naastgekopt.

Een minuut later een kans voor vv Nieuwerkerk O23, keeper Fabian Vis brengt redding op de inzet.

In de laatste 20 minuten creëren beide teams nog wat kansen.

In minuut 72 een schotkans voor vv Nieuwerkerk O23, welke gepareerd wordt.

In minuut 80 een hoekschop voor de R.V.&A.V. Sparta O23. Opnieuw kan Jonatan Vrijenhoek koppen, ditmaal gaat zijn inzet over het doel heen.

In minuut 82 een schotkans voor Rogier Bazoer, de keeper van vv Nieuwerkerk O23 brengt redding op de inzet.

In minuut 84 een voorzet vanaf fe zijkant en Raydell Apostel kan inkoppen, helaas voor iedereen die de R.V.&A.V. Sparta O23 een warm hart toedraagt gaat deze via de buitenkant van de paal over de achterlijn.

Waar de R.V.&A.V. Sparta O23 aanvalt in deze fase loert vv Nieuwerkerk O23 op de uitbraak en in minuut 86 komt een dieptebal bij de Nieuwerkerk spits terecht die doeltreffend uithaalt. Zo is het 1-3.

In minuut 90 weet vv Nieuwerkerk O23 nogmaals te scoren en zo wordt het 1-4.

Hierna is het einde wedstrijd en zo eindigt deze wedstrijd na een 1-2 rustand, in een 1-4 eindstand.

Komende dinsdag 6 september oefent de R.V.&A.V. Sparta O23 uit bij vv Rhoon O23. Tijdstip van aftrappen 20:00.

Zaterdag 10 september volgt dan de tweede competitiewedstrijd uit bij DSVP O23. Tijdstip van aftrappen 15:00.