tel. 010-4224918

Zaterdag 19 oktober 2022 speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de elfde competitiewedstrijd uit tegen VOC O23.

Op een waterkoud Sportpark V.O.C. is de aftrap om 15:06.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, zoals u hieronder kunt lezen.

In minuut 1 krijgt VOC O23 een schotkans. Keeper Fabian Vis brengt knap redding op de inzet van de VOC O23 aanvaller.

De R.V.&A.V. Sparta O23 zoekt de aanval en in minuut 14 resulteert dit in een afstandsschot van Kell Rietbroek, zijn inzet gaat over het VOC O23 doel heen.

In minuut 17 een kans voor VOC O23, de inzet kan door Redouane Hmida op de doellijn weggehaald worden.

Hierna een fase waarin beide ploegen proberen te voetballen, maar de aanvalspogingen stranden voor ze gevaar opleveren.

In minuut 40 een vervelend moment als Kell Rietbroek van zijn directe tegenstander een noppenafdruk in zijn voet krijgt en niet verder kan. Zijn vervanger is Sobhan Ibrahimi.

Na 45 minuten fluit de scheidsrechter van dienst voor het rustsignaal, stand 0-0.

Na de rust is de R.V.&A.V. Sparta O23 erop gebrand om op zoek te gaan naar een doelpunt.

In minuut 53 zet Rogier Bazoer goed druk op de VOC O23 achterhoede wat in balverlies lijdt en de bal komt bij Angelo Lopes terecht, die ineens een poging waagt en zijn inzet net langs het doel ziet verdwijnen.

In minuut 54 een volgende goede aanval als Guillermo JR Williams een actie maakt en voorgeeft. De attente Mick Nooteboom komt net tekort om de goede voorzet af te ronden.

In minuut 60 de volgende aanval van R.V.&A.V. Sparta O23 als Rogier Bazoer en Mick Nooteboom de combinatie aangaan. Hierna geeft Mick Nooteboom en de kopbal van Rogier Bazoer eindigt op de paal.

In minuut 64 is het opnieuw Mick Nooteboom die aangeeft op Rogier Bazoer, die zijn inzet geblokt ziet worden. De rebound is voor Angelo Lopes die zijn schot ziet overgaan.

In minuut 74 een goede voorzet van Guillermo JR Williams die Mick Nooteboom bereikt, zijn inzet in de kluts eindigt bij de VOC O23 keeper.

Waar de R.V.&A.V. Sparta O23 aanvalt is in minuut 82 hulp op de doellijn nodig om een tegendoelpunt te voorkomen.

In minuut 84 een goede R.V.&A.V. Sparta O23 aanval, als Raydell Apostel meegeeft aan de diepgaande Rogier Bazoer, die op zijn beurt de keeper omspeelt en de bal binnenschiet voor de 0-1 stand. Echter is de vlag omhoog voor buitenspel, ten onrechte zo zal blijken, u mag zelf oordelen als het beeld op het moment van spelen stilgezet wordt. (Zie foto 2)

Een bitter moment, maar de R.V.&A.V. Sparta O23 gaat door.

Kort hierna, in minuut 85, een goede kans voor VOC O23, echter is keeper Fabian Vis de aanvaller van VOC de baas.

In minuut 89 een aanval van VOC O23. De diepgaande spits legt breed en een inlopende middenvelder schiet de 1-0 stand tegen de touwen.

Hierna geen kansen meer waardoor deze wedstrijd na een 0-0 ruststand in een 1-0 eindstand eindigt.

Een eindstand met een bittere nasmaak, zeker gezien het feit de R.V.&A.V. Sparta O23 in de tweede helft het betere spel heeft, goed voetbalt en kansen creëert, er een team staat, verdedigend er weinig wordt weggegeven en een geldig doelpunt ten onrechte wordt afgekeurd.

Aanstaande zaterdag 26 november 2022 gaat de R.V.&A.V. Sparta O23 op bezoek bij Oliveo O23. Aftrap om 15:15.

Eerst volgt aanstaande dinsdag 22 november de Fidus Cup wedstrijd, als de R.V.&A.V. Sparta O23 op bezoek gaat bij Nieuw Lekkerland. Aftrap om 20:00