PIJNACKER
tel. 015-3694518

Zaterdag 10 september 2022 speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de tweede competitiewedstrijd uit tegen DSVP O23.

Om 15:07 is de aftrap op een zonnig Sportpark de Groene Wijdte te Pijnacker.

In de beginfase zijn de eerste kansen voor DSVP O23. Zo moet keeper Fabian Vis tweemaal handelend optreden bij inzetten van de DSVP O23 aanvallers.

In minuut 9 de eerste kans voor de R.V.&A.V. Sparta O23. Michael Nijenhuijzen geeft de bal op Angelo Lopes die afrondt. Echter wordt dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

In minuut 12 de volgende kans, Jonatan Vrijenhoek bedient Yusuf Yildiz die de bal net niet goed meekrijgt waardoor de keeper de bal kan oprapen.

In minuut 26 het volgende gevaar van DSVP O23, keeper Fabian Vis is in het 1 op 1 duel de DSVP O23 de baas en keert zijn inzet.

In minuut 30 valt de R.V.&A.V. Sparta O23 weer aan. Jonatan Vrijenhoek bedient Quanito Collins, die de keeper omspeelt, echter vanuit een moeilijke hoek gaat zijn inzet naast.

In minuut 39 een onnodig weggeven hoekschop door de R.V.&A.V. Sparta O23. DSVP O23 pakt dit cadeau uit middels een rake kopbal en zo is de stand 1-0.

De R.V.&A.V. Sparta O23 valt meteen aan en in minuut 41 een goede voorzet van Rogier Bazoer die Angelo Lopes in staat stelt de 1-1 binnen te schieten.

De R.V.&A.V. Sparta O23 blijft aanvallen en in minuut 43 wederom een goede bal van Rogier Bazoer, ditmaal op Yusuf Yildiz, die de bal schampt maar niet op doel kan krijgen.

In minuut 44 is het wel raak. Redouane Hmida geeft de bal mee aan Yusuf Yildiz die om de keeper heengaat en kan binnenschieten. Zo is de stand 1-2, wat tevens de ruststand is.

Na de rust is het in een fase van ongeveer 25 minuten niet heel secuur van beide ploegen, waardoor en maar een paar momenten te noteren zijn.

Het eerste moment is in minuut 58, als Yusuf Yildiz de bal meekrijgt de diepte in en oog in oog met de keeper rondt hij koel af en brengt de stand zo op 1-3.

In minuut 71 waagt invaller Gianno Soares Semedo zijn geluk na een actie, zijn inzet gaat naast het doel.

DSVP O23 gaat in deze fase op zoek naar de aansluitingstreffer en deze valt in minuut 76 als een vrije trap wordt ingekopt. Zo is de stand 2-3.

Vanaf de aftrap valt de R.V.&A.V. Sparta O23 meteen aan. Invaller Raydell Apostel geeft een goede voorzet na zijn actie en de inzet achter het standbeen langs van Yusuf Yildiz gaat naast het doel.

Hierna is het de R.V.&A.V. Sparta O23 die de klok slaat.

In minuut 84 bedient Michael Nijenhuijzen Gianno Soares Semedo die de actie maakt, de keeper omspeelt, en de bal binnenschiet. Zo wordt het 2-4.

Amper bekomen van de schrik deelt de R.V.&A.V. Sparta O23 in minuut 86 de genadeklap uit aan DSVP O23 als Gianno Soares Semedo de bal breedlegt en Yusuf Yildiz kan binnentikken voor de 2-5 tussenstand.

Nog geen minuut later, in minuut 87, gaan Angelo Lopes en Yusuf Yildiz de combinatie aan waarbij eerstgenoemde de bal van afstand knap binnen volleert. De tussenstand is zo 2-6.

Is het gedaan? Nee, zeker niet. In minuut 89 volgt het volgende doelpunt van de R.V.&A.V. Sparta O23 als Yusuf Yildiz breedlegt en Gianno Soares Semedo binnenschiet voor de 2-7 tussenstand.

Meteen hierna terwijl minuut 89 nog loopt fluit de scheidsrechter af en zo wint de R.V.&A.V. Sparta O23 na een 1-2 ruststand uiteindelijk met 2-7 bij DSVP O23.

Er wordt nog weleens een man of the match verkozen bij wedstrijden, in dit geval is dat het gehele team van de R.V.&A.V. Sparta O23, die vandaag hebben laten zien goed te kunnen voetballen, voor elkaar te knokken en zichzelf te belonen.

Aanstaande zaterdag 17 september 2022 is de derde competitiewedstrijd als de R.V.&A.V. Sparta O23 op Nieuw Terbregge gastheer is van Oliveo O23. Tijdstip van aftrappen is 15.00.