Zwaluwen Jeugd Beker O18 1e ronde Groep 1 7

Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta JO18 tegen 's-Gravenzande JO18 eindstand 1-1. 's-Gravenzande wint na strafschoppen met 8-9

In het kader van het bekertoernooi was 's-Gravenzande te gast op sportpark Nieuw Terbregge. Een interessante wedstrijd voor de R.V.&A.V. Sparta JO18-1 om inzicht te krijgen in de kracht van de volledige selectie.

De eerste helft was niet zo sterk. We hadden veel de bal in bezit zonder de tegenstander echt pijn te doen. 's-Gravenzande kreeg nog de grootste mogelijkheden op een goal vanuit de omschakeling.

In de tweede helft werd het nog rommeliger door de vele mutaties in het elftal. Uiteindelijk kwamen we in de voorlaatste minuut met 1-0 voor te staan. Kenmerkend voor de malaise in deze wedstrijd is dat de resterende minuten niet vanuit de organisatie werden uitgespeeld zoals vanaf de kant was aangegeven.

Er stond een aanvaller van de tegenpartij volledig vrij in het strafschopgebied wat de onnodige gelijkmaker opleverde. Het was voor de staf een bevestiging voor wat wij al vaker hebben moeten constateren. Daar hoeven we dus geen discussies meer over te voeren in deze groep.

Het positieve aan deze wedstrijd is dat je in principe niet ondersteboven hoeft te raken van een uitschakeling door deze tegenstander. Zij spelen in de competitie op een voor ons vrij realistisch niveau.

Wat niet weg neemt dat we de hand in eigen boezem moeten steken. De laat verkregen voorsprong in deze wedstrijd mag je natuurlijk nooit meer weggeven!