Sparta (AV) JO10-1 - Excelsior R. JO10-1 uitslag 8-8 - R.V.&A.V. Sparta

Sparta (AV) JO10-1 - Excelsior R. JO10-1 uitslag 8-8

Sparta (AV) JO10-1 - Excelsior R. JO10-1 uitslag 8-8

Sparta (AV) JO10-1

8 - 8

Excelsior R. JO10-1

Competitie

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 3

Datum

8 oktober 2022 8:30

Accommodatie

Sportcomplex Nieuw Terbregge
Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta JO10-1 tegen Excelsior JO10-1 eindstand 8-8

Afgelopen zaterdag was het 'VAR-dag'. Zowel op Nieuw Terbregge als later in de avond op Het Kasteel heb ik de VAR vervloekt en ook omarmd. Zaterdag was het een prachtige dag voor een mooi affiche: de stadsderby tussen R.V.&A.V. Sparta en Sportclub Excelsior.

De spelers waren vooraf in goede doen en klaar om een geweldig resultaat neer te zetten. Helaas in de wedstrijd toch weer het bekende euvel: 1e minuut 0-1 achter! Toch te scherp, naar voren gericht begonnen?

Onze spelers tonen ook dit keer weer veerkracht en komen al snel gelijk. Voetballend heeft R.V.&A.V. Sparta net wat meer kwaliteit, maar het komt er toch niet helemaal uit. Keer op keer worden momenten van onachtzaamheid genadeloos afgestraft. Bij de eerste onderbreking is het 3-3. 

Ondanks het betere voetbal lijkt het erop dat de Spartanen niet volledig geconcentreerd zijn. We geven geen volledige inzet, spelen duels op 75%  waardoor de ruststand 3-7 wordt.

Na een peptalk en donderspeech van de trainer pakken we het in de tweede helft gretiger op. De wil om alle duels te winnen is stukken groter maar de trainer blijft ontevreden. R.V.&A.V. Sparta, na rust beter en sneller spelend, begint dan aan een heuse inhaalrace.

Het ene na het andere doelpunt valt nu als rijpe appelen van de boom tot in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker op het bord komt. De eindstand wordt 8-8.

De (verdiende) winst werd de Spartanen helaas ontnomen door meerdere malen de paal, de lat en door de scheidsrechter die weigerde een zuiver doelpunt van R.V.&A.V. Sparta goed te keuren.        

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!