Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta-FC Dordrecht was een leerzame wedstrijd. Goed er werd dan wel met 9-2 gewonnen maar je moet het wel doen. Je moet ter zelfde tijd ook niet vergeten dat er 5, 6 hele goede kansen worden gemist tegen een 3e klasser.

Het begon goed. In de 2e minuut had Lucas van Oeveren de eerste al in het FC Dordrecht doel liggen. Even later was Jordi de Zwart dicht bij de 2-0 maar de keeper wist redding te brengen. Bij zo'n beetje de eerste aanval van FC Dordrecht moest in de 14e minuut de 1-1 worden genoteerd.

In de 18e minuut werd een heel knap ingeschoten vrije trap van R.V.&A.V. Sparta door de arbiter afgekeurd. Hij had schijnbaar iets gezien. Daarna bleef R.V.&A.V. Sparta jagen op de hernieuwde voorsprong. De doelman moest enkele malen redding brengen bij inzetten van Jordi de Zwart.

Na 25 minuten voetbal kwam FC Dordrecht tegen de veldverhouding in op 1-2 toen er balverlies werd geleden op het middenveld.  Vier minuten later was het weer gelijk door een kopbal van Jordi uit een hoekschop.

Het beste was er nu wel vanaf bij FC Dordrecht waardoor er vrij makkelijk kon worden uitgelopen naar een 4-2 ruststand. Jordi de Zwart maakte in de 36e minuut zijn tweede en in de 45e minuut wist ook Moises Navarro te scoren.

De tweede helft begon met een half nieuw elftal. Tien minuten later kopte Jordi de 5-2 binnen na dat de keeper een vrije trap in stijl had gepakt. De volgende was in de 71e minuut voor Danny Langstraat die een rebound hard promoveerde tot de 6-2.

Vrijwel direct gevolgd door weder Jordi de Zwart die zelfs geheel vrijstaand mocht afwerken in de 73e minuut. Dat is voor hem natuurlijk als kakken zonder douwen dus de 7-2 kon ook genoteerd worden.

Met in het laatste kwartier Mitchel Pennings op rechtsback in plaats van Kevin Jumelet was het nog niet afgelopen. De ingevallen Jeremy Stork maakte in de 80e minuut simpel de 8-2. Twee minuten later schopte Jordi de Zwart zijn vijfde en de negende voor R.V.&A.V. Sparta binnen. Zo heeft JorJer allebei gescoord.

Hierna waren er ongetwijfeld goede mogelijkheden gekomen op de tiende goal als de scheidsrechter niet een paar minuten te vroeg had afgefloten. Zo bleef het bij 9-2 tegen FC Dordrecht. Aanstaande zaterdag begint het echte werk op sportpark Nieuw Terbregge met de bekerwedstrijd tegen XerxesDZB.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen FC Dordrecht: Bryce Groenenboom, Kevin Jumelet (74e Mitchel Pennings), Steven Tuns, Jim van Oeveren (46e Jelano Tavares), Danny Abbing, Max Driessen (46e Danny Langstraat), Damien Serrano (46e ), Jordy van Buren, Moises Navarro (46e Guillermo Williams), Lucas van Oeveren (46e Jeremy Stork), Jordi de Zwart.