VOC JO16-1 - Sparta (AV) JO16-1 uitslag 3-3 - R.V.&A.V. Sparta

VOC JO16-1 - Sparta (AV) JO16-1 uitslag 3-3

VOC JO16-1 - Sparta (AV) JO16-1 uitslag 3-3

VOC JO16-1

3 - 3

Sparta (AV) JO16-1

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O16 1e ronde Groep 1 09

Datum

20 oktober 2022 19:30

Scheidsrechter

S. Groeneweg

Accommodatie

Sportpark VOC
Hazelaarweg 7
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224918

VOC JO16 tegen R.V.&A.V. Sparta JO 16 eindstand 3-3. R.V.&A.V. Sparta wint na strafschoppen 3-5

Na een reeks van goede resultaten met een hoge bereidheid om als team te spelen stond het bekerduel bij en tegen VOC JO16 op het programma. Vooraf was er een positieve drive en de hoop dat de goede lijn doorgezet kon worden.

In de warming-up zagen we positief gespannen en geconcentreerde gezichten bij diverse spelers van de R.V.&A.V. Sparta. Met wat informatie over de tegenstander (zij staan op de 2e plaats in de competitie) in het hoofd begonnen onze mannen aan deze wedstrijd.

R.V.&A.V. Sparta ging al vroeg in de aanval waaruit bijna een doelpunt kwam. VOC liet zich ook niet onbetuigd en kreeg een goede kans via hun snelle spits. Gelukkig bleef onze keeper Ezra meester over deze situatie.

De wedstrijd ging gelijk op. VOC ging op sommige momenten hard de duels in, waarbij een speler van VOC zich blesseerde. Voetballend was er ook genoeg te zien. Na een mooie aanval kwam de bal bij onze wendbare Quicy terecht, die knap draaide en de 0-1 achter de doelman schoot. 

Hierna was de concentratie door de vreugde even weg, waardoor VOC helaas al na twee minuten uit een vrije trap de gelijkmaker wist te scoren, 1-1. Hierna herstelde het elftal zich goed. Onze verdediging in deze wedstrijd bestaande uit Eren, Diego, Sebastiaan en Saad speelde fel en geconcentreerd in de duels.

Op het middenveld waren onze Quincy, Mehmet en Kyano sterk aanwezig in de as van het veld. De aanvallers waren Yassin, Rythem en Finley die het de verdediging van VOC regelmatig zeer lastig wisten te maken.

Support langs de lijn kregen we van de geblesseerde spelers Christiano en Inder die hun team vol enthousiasme naar voren schreeuwde. De wel inzetbare reserves waren deze keer Nando, Safouane en Fabian. 

Door het initiatief te nemen waren wij veel aan de bal en kregen onze spelers regelmatig kansen om scoren te komen. Na een mooie aanval kreeg Rythem de bal waarna hij met zijn sterke linkerbeen de 1-2 in het doel schoot achter de kansloze doelman.

Drie minuten later opnieuw een aanval van onze JO16. Saad geeft met zijn fluwelen linkerbeen een mooie steekbal op de onvermoeibare Kyano die na een loopactie de 1-3 wist te maken.

In het vervolg van de wedstrijd ging VOC steeds meer druk zetten. Het werd nu een kwestie van volhouden, wat in de ene situatie beter ging dan in de andere. De thuisclub wist twee keer tegen te scoren en daarom eindigde dit interessante kijkspel in het bekertoernooi in een 3-3 gelijkspel.

Hierna volgde een strafschoppenserie. Veel gespannen gezichten nu bij de spelers, begeleiders en supporters van de beide teams. Wij mistte als eerste een strafschop waarna onze weergaloze keeper Ezra de strafschoppenserie met 3-5 wist om te draaien. Onze laatste en winnende strafschop werd benut door Fabian.

Juichend gingen de spelers, begeleiding en supporters na afloop van het veld af. Op naar de volgende bekerronde en naar de volgende overwinning in de competitie voor onze R.V.&A.V. Sparta JO16-1. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!