Sparta (AV) 1 - XerxesDZB 1 uitslag 0-2 - R.V.&A.V. Sparta

Sparta (AV) 1 - XerxesDZB 1 uitslag 0-2

Sparta (AV) 1 - XerxesDZB 1 uitslag 0-2

Sparta (AV) 1

0 - 2

XerxesDZB 1

53'
... (schot)
57'
... (schot)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 18

Datum

3 september 2022 14:30

Scheidsrechter

P. Obradovic

Accommodatie

Sportcomplex Nieuw Terbregge
Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Na de ruime 9-2 overwinning in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht begon de poulefase van het bekertoernooi. Deze keer was de tegenstander Xerxes DZB, de club die in vroeger jaren onder de naam Xerxes een icoon van het Rotterdamse voetbal was. Bekende namen als Ad Verhoeven, Faas Wilkes en Wim Lagendaal kwamen daar vandaan.

Een mooi affiche is waarbij het dan jammer is dat deze teams hun traditionele rood-witte respectievelijk blauw-witte tenue's in de kast hadden laten liggen. Misschien wel daarom viel deze wedstrijd tegen. Beide teams hebben echt wel betere wedstrijden gespeeld dan wat ze op deze zaterdag lieten zien.

XerxesDZB wist als eerste klasser elkaar voetballend makkelijker te vinden zonder dat zij tot grote kansen kwamen. In deze overigens sportieve wedstrijd was het over en weer vooral balverlies dat de klok sloeg. Keer op keer werd het ronde ding bij de tegenstander ingeleverd.

Het aantal uitgespeelde kansen was dermate laag dat het geen wonder is dat de twee doelpunten in de 53e minuut en in de 57e minuut vielen na spelhervattingen. Waarbij de verdediging er ook wel eens beter heeft uitgezien. Het ongehinderd van buiten het strafschopgebied de bal in mogen schieten is onwenselijk.

De kansjes die er waren resulteerde niet in doelpunten voor R.V.&A.V. Sparta. Lucas van Oeveren schoot in de muur. Danny Langstraat, Max Driessen, Moises Navarro en Jordy van Buren zagen hun pogingen net over het doel zeilen. Jeremy Stork schoot naast en Damien Serrano draaide de bal voorlangs het doel. 

Volgende week zaterdag wacht de volgende bekerwedstrijd. R.V.&A.V. Sparta gaat dan op bezoek bij de eerste klasser genaamd SV Wippolder te Delft. Deze bekerwedstrijd begint volgens de tegenwoordige planning volgende week zaterdag pas om 16.00 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen XerxesDZB: Michael Brongers, Kevin Jumelet (84e Mitchell Pennings), Steven Tuns, Jim van Oeveren, Danny Abbing, Moises Navarro (67e Damien Serrano), Max Driessen (46e Jayson Candeia), Jordy van Buren, Danny Langstraat, Jeremy Stork, Lucas van Oeveren. 

Fotoreportage
Karin van Buren
Jeroen van der Sman

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!