Zwaluwen Jeugd Beker O14 1e ronde Groep 1 05

3022EZ
ROTTERDAM
tel. 010-4774942

Rotterdam United JO14 tegen R.V.&A.V. Sparta JO14 eindstand 1-4

De JO14 van trainer Richard van Dillen speelde voor de beker een Rotterdamse derby tegen Rotterdam United. Deze nog jonge vereniging speelt zoals u misschien wel weet momenteel op het terrein van het beroemde RFC aan de Essenburgsingel.

In de beginfase van de eerste helft ontspon zich een wat rommelige wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en het spel werd vaak stil gelegd door de jonge scheidsrechter Bouman. In de regel zijn deze bestanddelen onbevorderlijk voor een spannend kijkspel zoals we allemaal weten.

Toch waren er voor de rust wel enkele leuke aanvallen te zien. Bijvoorbeeld in de 7e minuut toen een goal van R.V.&A.V. Sparta werd afgekeurd na een mooie aanval over de rechterkant.

Na nog enkele kansjes kwam R.V.&A.V. Sparta JO14 in de 27e minuut op voorsprong via Vince Ramzan. Na een goede voorzet vanaf links schoot hij de bal via de hoog in het doel binnen 0-1. Kort voor de rust werd het in de 33e minuut nog 0-2 door een hard afstandsschot van Rayan Abbadi.

In de tweede helft trok R.V.&A.V. Sparta opnieuw regelmatig ten aanval. We zagen onder andere een goede aanval over links die op het laatste moment geblokt kon worden en de JO14 raakte de paal met een mooie vrije trap genomen vanaf circa 19 meter.

De 0-3 zou er toch komen. Uit een hoekschop werd de bal in de 51e minuut in een keer op de slof genomen door Adam Gharred die de keeper kansloos wist te laten. Een mooi doelpunt dat je zo kan nomineren voor het Doelpunt van de Week.

Met nog ongeveer een kwartier te spelen ging ook Rotterdam United zich roeren in een poging om tot scoren te kunnen komen. Na een goede redding van onze keeper bleek hij in de 59e minuut kansloos toen een aanval over links door een speler van Rotterdam United werd afgerond, 1-3.

Rotterdam United bleef hierna proberen nogmaals te scoren wat over en weer nog diverse kansen opleverde. Zo kon de keeper van Rotterdam United slechts ter nauwer nood een Spartaanse goal van grote afstand voorkomen.

Ook de thuisclub kreeg wat kansen maar zij schoten vaak te snel van afstand en gelukkig zonder het vizier goed af te stellen. Het slotakkoord in deze wedstrijd kwam dan ook van Hassan Yahya die na 68 minuten voetballen de 1-4 eindstand voor R.V.&A.V. Sparta goed wist binnen te schieten.

Kort hierna blies de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje. R.V.&A.V. Sparta JO14 plaatst zich hiermee voor de volgende bekerronde. De verdiende overwinning van de O14 werd na afloop dan ook nog flink gevierd op het veld van Rotterdam United.