ROTTERDAM
tel. 010-4224918

Zaterdag 30 april 2022 speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de uitwedstrijd tegen VOC O23.

Om 15:10 volgt de aftrap in naar wat bleek een spannende wedstrijd zou worden.

In minuut 7 is het goed doorgaan van Yusuf Yildiz en hij geeft voor. Eus El Bouzidi is voor het doel gekomen en hij schiet de bal binnen. Zo is het 0-1 voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

In minuut 20 een goede voorzet van Haris Mrkalj die Bekir Bulut bedient. Die ziet zijn poging overgaan.

In de fase daarna tot aan de rust gaat het balbezit over en weer, zonder dat beide ploegen gevaarlijk worden voor het doel.

Echter in minuut 45 valt de bal uit de kluts voor een van de VOC O23 aanvallers valt.

Zijn eerste inzet kan door Haris Mrkalj van de lijn gehaald worden, echter schiet de aanvaller in de rebound alsnog binnen. Zo is het 1-1.

Vrijwel gelijk hierna fluit de scheidsrechter voor de rust en zo is de tussenstand 1-1.

In de eerste fase na de rust is het wederom een wisseling van balbezit tussen beide ploegen.

In minuut 70 een kans voor een van de VOC O23 aanvallers die richting keeper Fabian Vis kan gaan. Zijn inzet in de korte hoek wordt klemvast gekeerd door Fabian Vis.

In minuut 73 verlengt Bekir Bulut de bal op de zojuist ingevallen Amir Abbadi , die de bal kan meenemen en oog in oog met de keeper de bal kan binnenschuiven.

Zo is de stand 1-2 in het voordeel van de R.V.&A.V. Sparta O23.

In minuut 81 speelt Yusuf Yildiz in op Bekir Bulut die de VOC keeper ruim voor zijn doel ziet staan. De afstandspoging van Bekir Bulut gaat echter over het doel heen.

In de fase hierna dringt VOC O23 aan en in minuut 82 en minuut 84 pogen zij tweemaal een afstandschot.

Keeper Fabian Vis redt tweemaal goed op de inzetten van de VOC O23 spelers.

De laatste fase is nog wat rommelig, maar de hardwerkende en moegestreden Spartanen houden stand.

Na 90+7 fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Zo wint de R.V.&A.V. Sparta O23 na een 1-1 ruststand met 1-2 van VOC O23.

Trainers Pieter Collen, Andreas Boerwinkel , Steven Goveia en Jaap Schipper hebben genoten van de inzet van alle spelers deze middag.