Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

De R.V.&A.V. Sparta heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Binnenmaas met 3-1 weten te winnen. In een in de beginfase bijna uitstekende uitvoering kwamen alle goals op naam van Jordi de Zwart. Waarbij met name de tweede vermeldenswaardig is.

Na een goede serie van FC Binnenmaas in de afgelopen weken kwam die club er tegen R.V.&A.V. Sparta in de beginfase niet aan te pas. Keer op keer werden de gasten door goed verzorgd positiespel uitgespeeld.

Na 17 minuten stond er een 3-0 stand op het bord. Drie keer Jordi de Zwart waarbij we de tweede goal apart willen benoemen. Na een goede inspeelpass omspeelde Jordi drie verdedigers alsof ze er niet stonden waarna hij beheerst wist te scoren. FC Binnenmaas wist hier een enkele kopbal tegenover te zetten die ver over ging.

In de 26e minuut probeerde Kevin Jumelet het met een kopbal die helaas werd gepakt door de keeper. De rest van de eerste helft kabbelde vrij rustig voort.

De tweede helft begon met een feller FC Binnenmaas. Door de uitstekende goalie Daniel en de sterk spelende verdediging van R.V.&A.V. Sparta waarbij een hoofdrol weggelegd was voor Jay Jay Gulpen,  leverde het offensiefje weinig echte kansen op. Aan de andere kant bleef er steeds een constante dreiging uit gaan van de Spartanen.

Met de klok op 59 kreeg FC Binnenmaas een strafschop. Toen uw verslaggever net op de Spartaanse bingokaart “Penalty tegen R.V.&A.V. Sparta” had aangevinkt werd de stand 3-1 met nog ruim een half uur te spelen.

Tien minuten later rondde Moises Navarro een fraaie actie af met een schot dat via een verdediger naast ging. De beste kansen bleven in de slotfase voor R.V.&A.V. Sparta. Onder andere Robin van der Sman en Sven Bout kwamen niet tot scoren. Jordi de Zwart deed dit wel in de 83e minuut maar zijn vierde doelpunt van de avond werd helaas afgekeurd.

Na 88 minuten spelen schoot een der spelers van FC Binnenmaas de bal nog pardoes op zijn eigen lat. Daarna eindigde deze leuke wedstrijd na een paar minuten van extra blessuretijd. Een wedstrijd waarin onze elf spelers allemaal een mooi cijfer variërend van voldoende tot goed behaalde.

Aanstaande zaterdag is de volgende testcase voor de selectie van onze hoofdtrainer Robert Verbeek. De tegenstander op sportpark Nieuw Terbregge is dan DCV uit Krimpen a/d IJssel. Uiteraard bent u allemaal welkom om de Spartanen te komen supporten in deze wedstrijd.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen FC Binnenmaas: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Steven Tuns, Jay Jay Gulpen, Damien Serrano, Jordy van Buren, Moises Navarro, Sven Bout, Redouane Hmida, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.