ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Zaterdag 28 mei speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de thuiswedstrijd tegen VOC O23. In deze laatste competitiewedstrijd staat voor beide ploegen handhaving in divisie 3 op het spel.

Om 12:38 is de aftrap op een zonnig Nieuw Terbregge.

In minuut 2 is de R.V.&A.V. Sparta O23 voor het eerst gevaarlijk. Bekir Bulut geeft voor en de inzet van Michael Nijenhuijzen gaat naast.

In het halfuur wat volgt zijn er veel onnauwkeurige passes, slordigheden, wisselend balbezit tussen beide ploegen en de schotpogingen die komen worden veelal geblokt of gaan naast.

In minuut 39 komt VOC O23 eruit en vanaf de rand van het 16-meter gebied schiet de VOC aanvaller de 0-1 binnen.

Kort hierna in minuut 43 moet keeper Fabian Vis reddend handelen om een tweede tegengoal te voorkomen.

Zo wordt er gerust met een 0-1 achterstand voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

In de rust 2 wissels, Bekir Bulut moet zich geblesseerd laten vervangen en zijn vervanger is Safouane Zerhane. Ook Redouane Hmida verlaat het veld en zijn vervanger is Jonathan Vrijenhoek.

De tweede helft start de R.V.&A.V. Sparta O23 met een missie: de jacht op doelpunten.

In minuut 47 een schotkans voor de goed debuterende O17 speler Noah Denswil op aangeven van De goed ingevallen Safouane Zerhane. Het schot van Noah Denswil gaat gedragen door de wind net naast.

In minuut 48 een uitbraak van VOC O23. De schotpoging spat uiteen op de lat.

In minuut 52 bedient Noah Denswil in de diepte Angelo Lopes die richting doel gaat en de bal breed legt op de ingevallen Jonathan Vrijenhoek die kan binnenschieten. Zo is de stand 1-1.

De R.V.&A.V. Sparta O23 zet aan en er ontstaan een aantal kansen.

Zo gaat in minuut 56 en vrije trap van Angelo Lopes net naast.

In minuut 65 mist de schotpoging van Angelo Lopes de kracht om de keeper te verrassen.

En in minuut 72 kan het schot van Eus El Bouzidi door de VOC O23 keeper gered worden.

Tussendoor is in minuut 59 aanvoerder Gianni Goveia geblesseerd afgehaakt en zijn vervanger is de debuterende O17 speler Denzel Kabutey, die mag terugkijken op een zeer verdienstelijk debuut.

Ondertussen moet de R.V.&A.V. Sparta O23 oppassen voor de counter van VOC O23, zeker omdat de bal bij voorzetten veelal door de wind een rare curve meekrijgt.

In minuut 82 weer een R.V.&A.V. Sparta O23 aanval.

Mick Nooteboom gaat de combinatie aan met Angelo Lopes en na een rush de diepte in legt Mick Nooteboom terug op Angelo Lopes die binnen schiet. Zo is het 2-1 en is er voor het eerst deze wedstrijd de voorsprong voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

In de slotfase is het nog even billenknijpen als VOC O23 wat kansjes krijgt en een vrije trap meekrijgt. Echter is de R.V.&A.V. Sparta O23 defensie niet meer te passeren.

Na 90 minuten fluit de scheidsrechter af en u kunt zich als lezer vast en zeker de vreugde voorstellen na deze ontknoping.

Zeker gezien het feit dat uit de laatste 4 wedstrijden 12 punten gepakt zijn.

Zo eindigt de R.V.&A.V. Sparta O23 op plek 4 in de poule en is nog een jaar divisie 3 niveau verzekerd.

Dit resultaat maakt de trainers Pieter Collen, Andreas Boerwinkel, Steven Goveia en Jaap Schipper ontzettend trots.

Het team heeft inzet, vechtlust en veerkracht getoond en laten zien dat hard werken beloond wordt.

Om niemand te vergeten zullen we in dit stukje geen namen noemen. We willen iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage aan dit seizoen.

Van spelers, trainers, fysio’s,verzorgers, grensrechters,supporters enz.