Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Zaterdag 12 februari 2022 was het eindelijk weer zover. Na 11 weken mocht de R.V.&A.V. Sparta O23 weer in competitieverband een wedstrijd spelen.
Op een zonnig en koud Nieuw Terbregge volgt rond 10 uur de aftrap tegen VOC O23.

In de beginfase gaat de bal over en weer. Zonder dat dit kansen oplevert voor beide teams.

In de 7e minuut een vrije trap voor VOC O23. De hoge voorzet die volgt eindigt in de handen van de verdienstelijk debuterende keeper Deliano Djanilson van der Meer, keeper van de R.V.&A.V. Sparta O17.

In de 10e minuut probeert VOC O23 het opnieuw, het schot gaat naast.

In de 16e minuut krijgt de R.V.&A.V. Sparta O23 een vrije trap. De voorzet van Angelo Lopes kan worden ingekopt door Jonathan Vrijenhoek, die vandaag zijn rentree maakt na een half jaar afwezigheid wegens zijn studie in Spanje, de kopbal wordt echter geblokt en levert geen gevaar op.

In de 19e minuut een schotkans voor VOC O23. Keeper Deliano Djanilson van der Meer kan redding brengen ten koste van een corner. Deze levert geen gevaar op.

In de 26e minuut een vrije trap voor de R.V.&A.V. Sparta O23. De poging van Bekir Bulut smoort in de muur.

In de 31e minuut een vrije trap voor VOC O23. Deze wordt onbedoeld doorgekopt en verlengt naar de tweede paal waar de bal kan worden binnengetikt. Zo staat het 0-1 voor VOC O23.

In de fase die volgt zijn er geen kansen te noteren. Wel valt in de 36e minuut aanvoerder Gianni Goveia geblesseerd uit en hij wordt vervangen door Mitchel van Dillen.

In de 44e minuut valt VOC O23 aan. De bal belandt bij een van de middenvelders en deze kan draaien en schiet vanaf een meter of 18 knap raak in de bovenhoek.

Zo wordt er gerust bij een 0-2 tussenstand.

Na rust is de eerste kans voor de R.V.&A.V. Sparta O23. Uit een corner komt de bal voor en de inzet van Malik Bakboord gaat net over het doel heen.

In de fase die volgt gaat het spel over en weer. In de 54e minuut krijgt VOC O23 een schotkans, deze gaat naast.

In de 60e minuut een aanval van de R.V.&A.V. Sparta O23, de voorzet gaat net aan Mitchel van Dillen voorbij.

In de 70e minuut een kans voor VOC O23. De kopbal van de spits kan worden gekeerd door keeper Deliano Djanilson van der Meer.

In de 77e minuut krijgt de R.V.&A.V. Sparta O23 de kans op de aansluitingstreffer. Na hands volgt de strafschop en Malik Bakboord benut deze en zo staat het 1-2.

De R.V.&A.V. Sparta O23 zoekt de aanval op zoek naar de gelijkmaker.

Hierbij moet het oppassen voor de counter van VOC O23, zoals in de 79e minuut.

Een van de VOC O23 aanvallers kan schieten, zijn poging in de korte hoek kan worden gekeerd door keeper Deliano Djanilson van der Meer.

In de 85e minuut de volgende uitbraak van VOC O23. Michael Nijenhuijzen probeert de bal middels een sliding weg te halen in het strafschopgebied voor er gevaar ontstaat en de scheidsrechter ziet hier een overtreding in.

De strafschop wordt benut door VOC O23 en zo staat het 1-3.

In de 89e minuut de volgende uitbraak van VOC O23. Een diepe bal volgt, keeper Deliano Djanilson van der Meer komt uit en net in het strafschopgebied poogt hij de bal weg te werken maar mist deze. De VOC O23 aanvaller laat zich vallen en de scheidsrechter tuimelt hierin en geeft de strafschop.

Ook deze wordt benut en zo wordt het 1-4.

Kort hierna volgt het eindsignaal en zo eindigt de wedstrijd na een 0-2 ruststand in een 1-4 nederlaag voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

Vanuit de jeugd kwam vandaag mooi nieuws.

Zo werden de R.V.&A.V. Sparta O14 en R.V.&A.V. Sparta O18 kampioen en wist de R.V.&A.V. Sparta O16 promotie af te dwingen, met nog de kans om kampioen te worden.
Vanaf deze plaats willen wij de 3 teams van harte feliciteren met dit mooie resultaat.