Brielsestraatweg 6
3221AA
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-313019

R.V.&A.V. Sparta heeft een verdiende 1-3 overwinning weten te behalen in de uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis.

De beginfase was voor de thuisploeg maar onzuiverheid in de afwerking bij de Hellevoeters en puik keeperswerk van Daniel van de Knijff voorkwam een vroege achterstand voor de Spartanen.

Naarmate de 1e helft vorderden nam de ploeg van Robert Verbeek het heft in handen. Met vlotte combinaties kwamen de Spartaanse voorwaartsen steeds vaker opduiken voor het doel van Hellevoetsluis.

Eerst werd nog een Spartaans doelpunt, met een groot vraagteken hierbij, afgekeurd voor buitenspel. In de 27e minuut was het dan eindelijk wel raak. Opnieuw een goed lopende aanval waarbij het eindstation spits Jordi de Zwart was. Jordi wist met deze kans wel om te gaan en gaf met zijn inzet de Hellevoet doelman het nakijken.

Sparta bleef goed en geconcentreerd spelen en de kansen stapelden zich op. Het was in de 38e minuut dat Jordi de Zwart opnieuw succesvol was en Sparta op een comfortabele 0-2 voorsprong wist te zetten.
Inmiddels was Robin van der Sman geblesseerd vervangen, O23 speler Angelo Lopes had zijn plek ingenomen.

Na de rust een enigszins gewijzigd Sparta aan de aftrap. Jelano Tavares was achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door routinier Arij van Bree. Sparta had het met de diverse omzettingen moeilijk in de beginfase 2e helft. Ook nadat de thuisploeg na een rode kaart met 10 man verder moest, lag het initiatief bij Hellevoetsluis.

Met opportunistich voetbal trachtte Hellevoetsluis de aansluitingtreffer te forceren. Dit lukte in de 58e minuut door een gegeven strafschop waarbij ook in dit geval best vraagtekens geplaatst mogen worden of dit een terechte beslissing was.

Hellevoetsluis ging op jacht naar de gelijkmaker maar zowel de Spartaanse verdediging als keeper Daniel bleven vrij gemakkelijk overeind. Het is dat Sparta de eigen kansen niet wist af te maken anders had men vroegtijdig de wedstrijd op slot weten te gooien.
Het bleef daarom spannend tot Angelo Lopes in de 89e minnuut wel trefzeker was voor de Spartanen en hiermee de wedstrijd definitief in Spartaans voordeel wist te beslissen.

Met wat blessure tijd nog te spelen liepen de frustraties op het veld op. Dit resulteerde uiteindelijk in een opstootje waarbij de net ingevallen Spartaan Richeldo Sno een rode kaart werd gepresenteerd.
Ook na het eindsignaal bleef het onrustig op het veld en vanaf de tribune waarbij helaas enkele Hellevoetsluis supporters niet echt sportief gedrag vertoonden.

Heel jammer deze eindfase want zoals altijd is de ontvangst van de Spartanen geweldig verzorgd door de thuisploeg. Ook de 3e helft in het Hellevoethuis was weer top geregeld waar de Spartaanse selectie en aanhang een zeer gezellige middag hebben beleefd.

Volgende week zaterdag speelt de R.V.&A.V. Sparta opnieuw een uitwedstrijd. De Spartanen zijn dan te gast bij Spirit, aftraf 15.00 uur.