Rotterdam United JO9-1 - Sparta (AV) JO9-1 uitslag 0-8

RFC-weg 155
3022EZ
ROTTERDAM
tel. 010-4774942

Dit weekend stond voor R.V.&A.V. Sparta O9-1 de uitwedstrijd tegen het fysiek sterke team van Rotterdam United op het programma. Voor de wedstrijd zagen wij een goed voorbereide tegenstander. Zij hadden een grote selectie van maar liefst negen spelers.

Bij R.V.&A.V. Sparta misten we voor de derde keer op rij Bilal, die vanwege een blessure aan de kant stond. De O9-1 besloot om zonder wissels aan te treden en met deze spelers te spelen: keeper Imraan, Kaan, Issam, Sami, Benyamine en Finn.

De wedstrijd begon erf stroef. Rotterdam United probeerde het onze jongens lastig te maken door te proberen hen vast te zetten. Gelukkig bleven onze jongens geduldig en lieten zij zich niet gek maken.

Na enkele kleine kansen voor R.V.&A.V. Sparta O9-1 kwam de 0-1 op het scorebord. Door een goed opgezette aanval zette Issam zijn ploeggenoot Sami vrij voor de goal. Hij kende geen twijfel en het was raak.

Dat was ook de tussenstand na tien minuten. Keeper Imraan had tot op dat moment nog niets te doen gehad. De tweede tien minuten gingen door zoals de eerste tien minuten waren.

R.V.&A.V. Sparta O9-1 had veelal de bal, maar kon door de fysieke tegenstand niet het eigen spel spelen waardoor heel snel de drukte werd opgezocht. Na een corner van Benyamine was het uiteindelijk Sami die tegen zijn ploeggenoot Finn aan schoot en toen was Issam er als de kippen bij om de 0-2 hard en hoog in de goal te schieten.

Het verzet was daarmee gebroken en R.V.&A.V. Sparta O9-1 ging op zoek naar meer. Dat kwam er ook, Finn haalde van circa 20 meter afstand uit en schoot de bal laag in de korte hoek binnen, 0-3.

De 3e tien minuten gingen weer als vanouds. De jongens begonnen elkaar makkelijk te vinden, lieten zich niet gek maken en wisten het de fysieke tegenstander heel lastig te maken. R.V.&A.V. Sparta liep al snel uit naar 0-6 door goals van Finn, Sami en Benyamine.

Voor de 4e en laatste tien minuten hadden onze jongens zich voorgenomen om geen tegendoelpunt te incasseren. Eenmaal begonnen aan de laatste fase werd snel duidelijk dat die tegengoal er inderdaad niet ging komen.

Keeper Imraan hield zich heel erg goed staande en kon rekenen op de solide verdediging van zijn teamgenoot Kaan. Daarnaast had Imraan een engeltje op de paal en lat, want er waren we degelijk enkele kansen voor het team van Rotterdam United.

Het hele team streed tot het einde om geen goals tegen te krijgen en zorgde zelf nog voor twee doelpunten. Issam maakte de 0-7 en het slotakkoord was voor Benyamine die na een vrije trap van Issam de bal wist binnen te koppen: 0-8.

Wederom nemen we de drie punten mee naar sportpark Nieuw Terbregge. Met na afloop de complimenten van de trainer van Rotterdam United: “Jullie zijn een maat te groot.”