Feyenoord, JO9-1 - Sparta (AV) JO9-1 uitslag 6-7

Olympiaweg 280
3078HT
ROTTERDAM
tel. 010-2916982

Dit weekend stond voor R.V.&A.V. Sparta O9 de derby tegen Feyenoord bvo op het programma. Een wedstrijd die circa twee maanden geleden ook is gespeeld en toen in het voordeel van R.V.&A.V. Sparta eindigde: 4-14.

Afgelopen week speelde de mannen van R.V.&A.V. Sparta een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam bvo O9-1. Dat was voor onze mannen een pittig duel en een echte krachtmeting. Deze wedstrijd werd na een 11-6 achterstand halverwege, uiteindelijk afgesloten met een nipte 12-11 nederlaag.

Zaterdag zou het weer een hele andere wedstrijd zijn. Feyenoord bvo was natuurlijk gebrand op revanche tegen de amateurs van Sparta. Onze mannen waren vanaf het eerste fluitsignaal zeer gretig wat leidde tot een 0-5 (!!!) voorsprong na zes minuten spelen. Wat hebben we het eerste kwart (speeltijd 10 minuten) genoten van geweldig veldspel van onze toppers.

Tijdens het korte rustmoment hebben we de jongens gewaarschuwd dat het nog lang niet gedaan was, aangezien we nog 30 minuten moesten spelen. Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde toch.

Feyenoord nam het heft in handen en begon geleidelijk de wedstrijd te domineren. R.V.&A.V. Sparta stelde daar nog een aantal kansen tegenover waar echter nog de precisie ontbrak. 5 minuten voor tijd stond Feyenoord met 6-5 voor. De trainers stonden perplex. Daarmee was het echter nog niet gedaan.

De laatste 5 minuten werden zo spannend, dat de hartslagen van de trainers even niet meer op de juiste hoogte zaten...... Wat hebben de mannen van R.V.&A.V. Sparta zich in 5 minuten toch herpakt, door de juiste instelling te tonen, de wil om te winnen en het tot het laatste fluitsignaal door te gaan. Met als resultaat een 6-7 overwinning!

Wat hebben de aanwezige mensen kunnen genieten van een heerlijke Rotterdamse derby waar de 3 punten uiteindelijk wederom mee gingen naar ons sportpark Nieuw Terbregge.