ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Zaterdag 23 oktober speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de inhaalwedstrijd thuis tegen Maense O23.

Het werd deze middag veelal eenrichtingsverkeer richting het doel van Maense O23.

In het eerste halfuur zijn er veel kansen te noteren voor de R.V.&A.V. Sparta O23. Bekir Bulut schiet tweemaal naast, Malik Bakboord schiet een keer over na een goede voorzet van Mick Nooteboom en  schiet ook een keer naast. Een schotpoging van Jannick van der Elburg gaat naast. Ook maakt de keeper van Maense O23 een dubbele redding op inzetten van Malik Bakboord en Jannick van der Elburg.

In minuut 24 denkt iedereen aan een strafschop als een van de Maense spelers de bal met de hand voor de doellijn weghaalt, echter ontgaat dit de scheidsrechter. Uit de corner die volgt wordt de Spartaanse inzet van de lijn gehaald.

In minuut 31 is het voor de eerste keer raak deze middag. Achraf Dahri combineert met Bekir Bulut en eerstgenoemde rondt doeltreffend af. Zo wordt het 1-0 voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

In minuut 42 valt de 2-0. Na een goede aanval komt de bal via Mick Nooteboom bij Bekir Bulut terechtkomt. Hij speelt Angelo Lopes aan die de 16 ingaat, zijn tegenstander omspeelt en doeltreffend binnenschuift in de verre hoek.

Zo is de ruststand 2-0 in het voordeel van de R.V.&A.V. Sparta O23.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Sparta valt aan, echter staat het vizier in de beginfase niet op scherp.

In minuut 57 valt de 2-1. Na een spaarzame uitval kan de nummer 10 van Maense doorgaan langs de zijkant en 1 op 1 binnenschuiven in duel met R.V.&A.V. Sparta O18 keeper Daniel Lijtsman, die vanmiddag verdienstelijk zijn basisdebuut maakte in de R.V.&A.V. Sparta O23

Het antwoord van de R.V.&A.V. Sparta O23 laat niet lang op zich wachten, in minuut 58 geeft Angelo Lopes de bal hoog voor en Richeldo Sno kan de 3-1 binnenkoppen.

In minuut 62 krijgt de R.V.&A.V. Sparta O23 een strafschop, Achraf Dahri wordt vastgehouden binnen het 16 metergebied. Bekir Bulut ontfermt zich over de strafschop en schiet de 4-1 binnen.

In minuut 75 volgt er wederom een strafschop voor de R.V.&A.V. Sparta O23. Bekir Bulut schiet op het doel en een van de Maense verdedigers slaat de bal uit het doel en moet dit met een rode kaart bekopen.

De strafschop wordt genomen door Richeldo Sno, de Maense keeper kan redding brengen op de inzet.

In minuut 82 valt het volgende doelpunt. Na goed doorgaan van de goed ingevallen R.V.&A.V. O18 speler Guillermo JR Willams wordt zijn voorzet via een van de Maense spelers in de scrimmage tot (eigen) doelpunt gepromoveerd.

Zo eindigt de wedstrijd in een 5-1 overwinning voor de R.V.&A.V. Sparta O23.

Zaterdag 30 oktober aanstaande volgt de volgende competitiewedstrijd uit bij SSA FC Skillz Wateringse Veld O23.

Tijdstip van aftrappen is 14:30.