88'

21 september 2021 20:00

Ron Karremans

Onbekend

R.V.&A.V. Sparta heeft ook deze editie van de D&S cup gewonnen. De Spartanen waren met liefst 9-1 te sterk voor Excelsior’20. Daarnaast is vermeldenswaardig dat de R.V.&A.V. Sparta weer eens een wedstrijd speelde op Het Kasteel zijnde het stadion dat wij als vereniging hebben laten bouwen.

Reeds voor de wedstrijd werd duidelijk dat hoofdtrainer Robert Verbeek in deze ontmoeting alle fitte spelers minuten wilde laten maken. Met een stuk of acht man op de bank en gewisselde spelers die later in de wedstrijd terug mochten keren beloofde dat behoorlijk veel wissels.

De eerste helft begon met Daniel van der Knijff, Steven Tuns, Jelano Tavares, Arij van Bree, Danny Abbing, Danny Langstraat, Jay-Jay Gulpen, Jordy van Buren, Damien Serrano, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.

Een in vergelijking tot de afgelopen wedstrijden behoorlijk gewijzigde startelf. Het begin van de wedstrijd was wat rommelig. Het leverde Excelsior’20 vroeg in de wedstrijd een voorsprong op toen een der hunner spelers geheel vrij mocht aanleggen en schieten, 0-1.

De Spartanen kwamen bijna direct in de 9e minuut gelijk maar Jordi de Zwart zag zijn inzet door de scheidsrechter worden afgekeurd. R.V.&A.V. Sparta nam hierna het heft in handen wat in de 14e minuut de 1-1 opleverde toen Jordy van Buren een voorzet van rechts van Steven Tuns tegen de touwen stuurde.

Drie minuten later was het wederom Jordi de zwart die voor gevaar zorgde. Zijn kopbal na een voorzet van links raakte de lat. In de 22e minuut viel de 2-1 als nog toen een daverend afstandsschot van ruim twintig meter via de lat voor de voeten van De Zwart kwam, 2-1. Twee minuten later werd het ook 3-1 toen Jordi een voorzet vanaf links achter zijn standbeen langs verlengde.

Het was hiermee zeker nog niet gedaan. In de 31e minuut lag via Jordy van Buren de 4-1 binnen. Jordi de Zwart tekende in de 37e minuut voor de 5-1. Dat werd ook de ruststand omdat de doelman nog enkele reddingen wist te verrichten op diverse pogingen.

Na de rust zagen de ruim 200 supporters een vrijwel compleet ander elftal uit de kleedkamer komen. Wie zagen we allemaal? Michael Brongers, Quinten Rietdijk, Yannick van der Sman, Redouan Hmida, Richeldo Sno, Danny Langstraat, Sven Bout, Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Jordi de Zwart en Redouan Hankouri.

De tweede helft ging verder met hetzelfde spelbeeld. R.V.&A.V. Sparta tikte de bal rond en in de 48e minuut lag de 6-1 van Jordy van Buren in het mandje. Kort daarna in de 50e minuut schoot Danny Langstraat van behoorlijke afstand de 7-1 binnen en in de 59e minuut kwam de 8-1 op naam van Redouan.

Daarmee leek Sparta het na een uurtje wel genoeg te vinden. Er werd in het laatste half uur behoorlijk gewisseld waarbij Moises Navarro de vervanger was van Jordy van Buren, Arij van Bree loste Danny Langstraat af en Danny Abbing keerde nog even terug voor Yannick van der Sman.

Het laatste wapenfeit van de avond kwam in de 88e minuut op naam van Jordi de Zwart die in de rebound de 9-1 op het scorebord wist te brengen. Dit was zijn vierde doelpunt in deze wedstrijd. De scheidsrechter floot na precies 90 minuten voor het laatst op zijn fluitje. R.V.&A.V. Sparta werd hiermee officieel de winnaar van de D&S cup editie 2021 ter afsluiting van het oefenprogramma in de voorbereiding op de competitie.

We hebben in de afgelopen weken circa dertig spelers vanuit de A-selectie en de O23 in actie gezien. De resultaten tegen de over het algemeen sterke tegenstanders zijn mede hier door nogal wisselend geweest. Vanaf zaterdag gaat het weer als vanouds iedere wedstrijd om de drie punten.

Met ongeveer dertig vrijwel geheel nieuw aangeklede teams in competitie verschijnt de R.V.&A.V. Sparta aan de start. Er rest ons van R.V.&A.V. Sparta media dus eigenlijk niets anders dan al onze teams veel succes en heel veel spelplezier te wensen in de competitie 2021-2022.