ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta en CWO krijgen elk een punt.

Robert Verbeek moest weer puzzelen dit weekend. Met acht geblesseerde of geschorste spelers in de selectie was het zoeken naar spelers. Uiteindelijk lukte het toch nog wel.

Het logische gevolg van de wisselingen was dat het met name in de beginfase zoeken was op het veld. Op een vrije trap in de muur van Lucas van Oeveren na is er weinig vermeldenswaardig over de eerste twintig minuten. Die slaan we dus maar over.

De eerste grote kans kwam in de 24e minuut toen Robin van der Sman na een goede pass voor de keeper van CWO kwam maar te lang wachtte. Dit gaf de doelman de kans zijn inzet te keren.

Van CWO zagen we hierna weer eens een afstandsschot dat door keeper Daniel van der Knijf zonder problemen werd gepakt. Hierna kwam de wedstrijd ook steeds meer los. De beide teams probeerde wel te voetballen maar de uitvoering was van beide kanten regelmatig slordig.

Zoals zo vaak moet het gevaar dan komen uit individuele kwaliteiten of uit de bekende dode spelmomenten. Zo ook in de 33e minuut toen Jordi de Zwart zijn kopbal gekeerd zag worden door de keeper.

CWO knalde de bal weer eens naar voren, zag de verdediging van R.V.&A.V. Sparta te slap ingrijpen en mocht juichen, 0-1. De pret duurde niet lang voor de gasten.

Binnen een paar minuten kopte Robin van der Sman een mooie voorzet vanaf de linkerkant over het doel en uit de volgende vrijwel identieke aanval werd het 1-1. Dat werd ook de ruststand op het frisse sportpark Nieuw Terbregge.

In de rust werd Moises Navarro vervangen door de terugkerende Damien Serrano. R.V.&A.V. Sparta ging nu op jacht naar een doelpunt en kreeg enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen.

Damien zag zijn schot over gaan terwijl Lucas van Oeveren in de 53e minuut een vrije trap hard boven de kansloze doelman op de dwarslat knalde. De factor geluk zit dan ook niet mee.

Over een gebrek aan geluk had CWO minder te klagen want hun eerste gevaarlijke schot van de 2e helft betekende 1-2.

Het was voor de Spartanen een reden om er nog een schepje inzet bovenop te gooien. Arij van Bree, Lucas van Oeveren, Danny Langstraat, Robin van der Sman en de rest begonnen een waar offensief.

Er kwamen naar mate de speeltijd vorderde steeds meer kansen maar onder andere Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren en Kevin Jumelet zagen hun inzetten geen doel treffen.

In de 79e minuut viel de 2-2 van Robin van der Sman maar deze goal werd door de verder goed leidende scheidsrechter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het bleek slechts uitstel van aftrap voor CWO.

Een der verdedigers van de Vlaardingers maakte in de 81e minuut een overtreding waarna de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip leggen. Jordi de Zwart had geen moeite om de 2-2 achter de doelman te schieten.

Vlak hierna stond het 2-3 na weer een gelukkig doelpunt voor CWO. Die speler mocht zo maar vrij doorlopen en schieten. Op die manier help je je tegenstander wel erg gemakkelijk aan hun goals.

Het spreekt voor de mentaliteit van deze selectie dat ze ook na deze tegenslag weer hun rug wisten te rechten. Dit leverde vanaf de 83e minuut een vorm van eenrichtingsverkeer op.

CWO schopte iedere bal blind weg terwijl Sparta, met zelfs doelman Daniel voorin, het CWO doel bestormde en daarmee menig supporter bijna een hartverzakking bezorgde. Ballen net naast, van de lijn gehaald, geblokte schoten.......

Een paar minuten in blessuretijd weer zo’n situatie. De bal werd ingebracht, weg gekopt door CWO, weer terug er in en daar was het de lange Quinten Rietdijk die de bal prima langs twee op de doellijn staande verdedigers inkopte voor de zeer verdiende 3-3.

Kort na de aftrap vond de scheidsrechter het genoeg geweest. Een puntendeling tussen R.V.&A.V. Sparta en CWO waar na afloop eigenlijk iedereen mee kon leven.

Deze en de andere eindstanden van dit weekend betekenen dat het veld in de 2e klasse D in elkaar schuift. Momenteel zijn de teams in deze afdeling dusdanig wisselvallig dat het wekelijks alle kanten op kan.

Volgende week zaterdag spelen we op sportpark Nieuw Terbregge het inhaalprogramma tegen SV Charlois. U bent uiteraard allemaal van harte welkom om naar deze wedstrijd te komen kijken.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Daniel van der Knijf, Steven Tuns, Arij van Bree (70e Jay Jay Gulpen), Quinten Rietdijk, Redouane Hmida (89e Jordy van Buren), Danny Langstraat, Kevin Jumelet (70e Achraf Dahri), Lucas van Oeveren, Moises Navarro (46e Damien Serrano), Jordi de Zwart, Robin van der Sman.