tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta heeft geen kind aan Hellevoetsluis

De omstandigheden voor de topper op sportpark Nieuw Terbregge waren vooraf uitstekend. Mooi zomers weer, een paar honderd R.V.&A.V. Sparta supporters langs de lijn en spelers die er zin in hadden.

Onder de supporters overigens op deze mooie avond ook Sparta BVO voorzitter Leo Ruijs, diverse bestuursleden van het erfgoedorgaan de Stichting 1888, plus vertegenwoordigers van Sparta Cricket 1888 en de officiële supportersvereniging. Het is een hele goede ontwikkeling dat ze er waren.

De wedstrijd dan vanaf de eerste minuut was de thuisclub de baas op het veld. De selectie van het trio Verbeek, Ruter en Roos creëerde de ene kans na de andere.

In de beginfase al een curieus moment toen de goal van Jordi de Zwart eerst werd goedgekeurd (de scheidsrechter wees duidelijk naar het midden) maar na protesten toch niet. Het bleek uitstel van 1-0 want een minuutje later lag hij er weer in na een combinatie via Lucas van Oeveren en Sven Bout.

Vervolgens werden diverse kansen gemist voor Jordi de Zwart toch mocht score na een hele goede actie van Sven. Hellevoetsluis stelde hier in het eerste half uur op een afzwaaier na niets tegenover. Tot twee keer toe scoorde zij zelfs bijna een eigen doelpunt wat maar net voorkomen kon worden.

Met de doelman is tevens de beste man van Hellevoetsluis genoemd. Zijn vele reddingen bespaarde zijn club een grotere nederlaag. Hij kon echter net als de veelvuldig vlaggende grensrechter niet voorkomen dat de punten in Rotterdam bleven.

Een moment dat we moeten vermelden is de gegeven penalty. R.V.&A.V. Sparta keeper Daniel van der Knijff dook hierna als een tijger op zijn prooi en wist de bal te houden. Zo werd de ruststand 2-0 voor R.V.&A.V. Sparta.

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld. Na twee minuten spelen al maakte Lucas van Oeveren de 3-0 uit een assist van Jordi. Daarna werd er nog een wedstrijd latje trap gedaan. Jordi de Zwart raakte de onderkant, Robin van der Sman raakte de dwarslat ook.

Rond de zestigste minuut werd er even wat gas terug genomen wat Hellevoetsluis in de gelegenheid stelde tegen te scoren. Twee minuten later stond het 4-1 door een goal van Jay Jay Gulpen. Na het toepassen van een paar wissels ging het speltempo hierna al snel weer een stukje omhoog.

De diverse wissels wilde zich uiteraard ook laten zien. Helaas voor hen wisten zij de Hellevoetse doelman niet te verschalken. De enige die dat kort voor tijd nog deed was Jordi de Zwart vanaf de penaltystip, 5-1. Dat was het slotakkoord van een wedstrijd die was zoals supporters ze graag zien.

Het resultaat na deze wedstrijd is dat R.V.&A.V. Sparta op vier fronten nog alles in eigen hand heeft. Er staan thans nog drie wedstrijden op het programma plus volgende week dinsdag nog het restant van ruim 25 minuten van de thuiswedstrijd tegen Deltasport.

Eerst wacht aanstaande zaterdag Pelikaan. Dat wordt weer een hele nieuwe wedstrijd die gewoon met de stand 0-0 begint. U bent allemaal welkom om de R.V.&A.V. Sparta zaterdag te komen steunen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Hellevoetsluis: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Steven Tuns, Jay Jay Gulpen, Damien Serrano, Danny Langstraat (67e Arij van Bree), Moises Navarro (70e Redouane Hmida), Lucas van Oeveren (80e Guillermo Williams, Sven Bout (80e Jelano Tavares), Jordi de Zwart, Robin van der Sman.