Oldegaarde 665
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4801176

De R.V.&A.V. Sparta heeft met 1-5 gewonnen bij het laag geklasseerde SV Charlois. De Spartanen hadden geen kind aan de blauw-witte tegenstander.

Na een aftastend begin nam de formatie van hoofdtrainer Robert Verbeek de touwtjes stevig in handen. Jordi de Zwart en Moises Navarro kregen de mogelijkheden maar hun schoten troffen nog geen doel.

Halverwege de eerste helft verraste de scheidsrechter van dienst met een drinkpauze. Het was goed weer maar zo warm was het ook weer niet. Een paar minuten hierna kwam de grootste kans tot dan toe op naam van Robin van der Sman maar zijn kopbal ging net over het doel.

Een paar minuten later kopte Jordi de Zwart een afgemeten voorzet van Kevin Jumelet over het doel. De thuisclub wist hier op twee afzwaaiers na niets tegenover te zetten zagen de tientallen Spartanen op het verder matig bezochte terrein van Charlois.

In de 40e minuut kwam de 0-1 op het bord. Robin van der Sman reageerde attent op een fout en wist de keeper te passeren. Drie minuten later stond het 0-2 toen Sven Bout op aangeven van Robin het doel wist te vinden. Dit werd ook de ruststand.

SV Charlois kwam enthousiast uit de kleedkamer maar zij kregen in de 47e minuut de deksel op de neus. Deze keer was het Jordi de Zwart die goed door ging en de 0-3 achter de doelman deponeerde. Even later kreeg De Zwart weer een kans maar deze keer wist hij het net helaas niet te vinden.

Na een uur spelen kwam SV Charlois uit het niets op 1-3. R.V.&A.V. Sparta was niet onder de indruk. Robin van der Sman kwam binnen twee minuten twee keer tot een afronding maar vond beide malen de doelman op zijn weg. Daarmee is ook direct de beste man SV Charlois genoemd.

In de 68e minuut kregen we weder een drinkpauze. De goed leidende scheidsrechter had schijnbaar veel dorst. Daarna bleef het alleen R.V.&A.V. Sparta dat de voetbalklok sloeg.

Robin van der Sman schoot een vrije trap over, Jordi de Zwart kreeg een voorzet vanaf links niet langs de keeper en twaalf minuten voor tijd had Moises Navarro pech toen zijn harde schot op de lat uiteen spatte.

Met inmiddels Jay Jay Gulpen op het veld maakte Jordi de Zwart uit een vrije trap de 1-4 met nog negen minuten op de klok. Even later kwam Angelo Lopes binnen de lijnen waarna het slotakkoord in de 91e minuut kwam in de vorm van de 1-5.

Drie belangrijke punten voor het team. Aanstaande dinsdagavond wacht de volgende wedstrijd. Op sportpark Nieuw Terbregge is FC Binnenmaas dan de tegenstander. Deze wedstrijd uit het inhaalprogramma begint omstreeks 20.00 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SV Charlois: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Arij van Bree, Steven Tuns, Damien Serrano, Jordy van Buren, Moises Navarro (82e Angelo Lopes), Sven Bout, Redouane Hmida, Jordi de Zwart, Robin van der Sman (80e Jay Jay Gulpen).