Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta-Alexandria’66 was voor de neutrale toeschouwer misschien wel de mooiste wedstrijd tot nu toe van het seizoen in de 2e klasse D. Beide teams gingen vol voor de overwinning en kwamen uiteindelijk op een 3-3 uit.

Binnen een kwartier spelen kregen de Spartanen al de kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Jordi de Zwart werd net naast getikt door de keeper en Lucas van Oeveren verzuimde te scoren 1 op 1 voor de keeper.

Het was Alexandria’66 die rond de 18e minuut een sterke fase had en op een 0-1 voorsprong kwam. Kort hierna wisten zij zelfs hun tweede doepunt van de middag te scoren nadat er door de Spartanen verdedigend niet goed ingegrepen werd.

Drie minuten na de 0-2 stond het in de 32e minuut weer 1-2 toen Robin van der Sman een goede aanval wist af te ronden. In het vervolg kregen de Spartanen de kansen op de 2-2.  Lucas van Oeveren, Moises Navarro en Jordi de Zwart waren dichtbij maar Alexandria’66 haalde met 1-2 de rust.

In de rust was het een drukte van belang in de kantine van Nieuw Terbregge. Daarbij speelde zeker ook een grote rol dat de O14 en de O15 op deze middag kampioen van hun afdeling  wisten te worden.

De tweede helft begon waar de eerste helft was geeindigd. Een golf van aanvallen op het doel van de gasten. Robin van der Sman raakte de lat, Lucas werd gestuit door de keeper voor Jordi de Zwart in de 52e minuut met het hoofd de zeer verdiende gelijkmaker op het bord wist te zetten.

R.V.&A.V. Sparta ging hierna door op jacht naar de 3-2 voorsprong. Deze kwam er in de 58e minuut van de voet van Robin van der Sman. Een mooi doelpunt die hij vanuit de lucht in een keer achter de doelman wist te schieten.

Na de 3-2 waren er diverse kansen op de 4-2 die niet werd gemaakt. Onder andere Jordi, Robin en ook Arij van Bree hadden de vierde goal op hun schoen. Op het moment dat je zelf verzuimd de wedstrijd te beslissen zie je dat de tegenstander wel weet te scoren 3-3.

Toen waren er nog ongeveer 14 minuten te spelen waarin beide teams vol voor de winst gingen. Het is dan meer een tenniswedstrijd dan een voetbalwedstrijd met die heen en weer vliegende bal. Je moet dan het geluk hebben dat hij een keer goed valt maar in die gevallen wisten beide keepers uit te blinken en het punt voor hun team binnen te slepen.

Een positieve noot is dat Jelano Tavares na een lange blessure in het laatste kwartier heeft gespeeld.

Aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur staat de volgende wedstrijd op het programma. Hellevoetsluis is dan te gast op Nieuw Terbregge.