Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

Op een nat sportpark Nieuw Terbregge moesten R.V.&A.V. Sparta en SVS uitmaken wat de eindstand zou gaan worden. De gasten werden ver in de 2e helft de meest gelukkige in deze matige wedstrijd.

R.V.&A.V. Sparta speelde voor rust collectief een mindere wedstrijd. Het was vanaf minuut 1 niet goed aan Spartaanse kant wat SVS een 0-2 voorsprong opleverde. Een van de lijn gehaalde inzet van Jordi de Zwart en wat afzwaaiers waren de enige wapenfeiten van de Spartanen.

De 2e helft begon met een wissel. Aanvaller Robin van der Sman werd licht geblesseerd vervangen door Kevin Jumelet. Het voetbal bleef matig maar R.V.&A.V. Sparta ging nu duidelijk serieuzer de strijdt op het veld aan. SVS loerde ondertussen eigenlijk vooral op de counter.

Aangedreven door een grote dosis inzet kreeg R.V.&A.V. Sparta diverse mogelijkheden. Onder andere Lucas van Oeveren en Kevin Jumelet zagen hun schoten het doel missen. Toch kwam de verdiende aansluitingstreffer in de 71e minuut op het scorebord.
Een vrije trap van Lucas net buiten het strafschopgebied eindigde op de paal waarna Jordy van Buren in de rebound de 1-2 binnen kon schieten. Met inmiddels Richeldo Sno voor verdediger Quinten Rietdijk ging Sparta op jacht naar de gelijkmaker.

Deze kwam in de 77e minuut op het bord. Een zuivere handsbal van SVS werd deze keer wel gezien door scheidsrechter Warring. Jordi de Zwart had geen moeite om de 2-2 achter de kansloze doelman te schieten.

Beide teams kregen nog diverse mogelijkheden maar keeper Daniel van der Knijff en zijn Capelse collega bleken hierbij als winnaar uit het strijdperk te komen. Dat SVS in de slotfase op een 2-3 voorsprong wist te komen, was jammer voor de thuisploeg. Op basis van de 2e helft had de R.V.&A.V. Sparta zeker een punt verdiend.

Volgende week zaterdag staat de volgende thuiswedstrijd voor R.V.&A.V. Sparta op het programma. De hoop is dat er dan een aantal basisspelers zullen terugkeren van hun blessures. U kunt het zaterdag om 14.30 uur zelf komen bekijken op ons sportpark Nieuw Terbregge.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Daniel van der Knijff, Steven Tuns, Arij van Bree (88e Achraf Dahri), Quinten Rietdijk (70e Richeldo Sno), Redouane Hmida, Danny Langstraat, Jay Jay Gulpen, Jordy van Buren, Lucas van Oeveren, Jordi de Zwart, Robin van der Sman (46e Kevin Jumelet)