Leningradweg 50
3066SH
ROTTERDAM
tel. 010-4211455

Onder het toeziend oog van een grote groep supporters heeft R.V.&A.V. Sparta de ‘uitwedstrijd’ tegen Alexandria’66 met 0-4 gewonnen. Vermeldenswaardig is dat alle doelpunten na de rust vielen.

De middag begon met een tegenvaller omdat Jordi de Zwart in de warming-up uitviel. Hij was hiermee de zesde basisspeler die niet aan de wedstrijd begon.

Gevolg was dat Lucas van Oeveren de wedstrijd moest starten wat voor enige veranderingen in de posities zorgde. Desalniettemin begon de R.V.&A.V. Sparta sterk aan de wedstrijd.

Alexandria’66 had in het eerste kwartier geen antwoord op de Spartanen maar wist de schade tot 0-0 te beperken. Robin van der Sman was toen al twee keer dicht bij een Spartaanse goal geweest.

Na een klein kwartiertje kwam Alexandria’66 iets beter in het spel. Er ontstond een gelijkwaardige wedstrijd waarin beide teams hun kansen kregen. De uitblinkers in deze fase waren de beide keepers die tot aan de rust soms met kunst- en vliegwerk de nul hielden.

In de tweede helft nam R.V.&A.V. Sparta gesteund door een vroeg stiftdoelpunt van Lucas van Oeveren en de fanatieke supporters het heft in handen.

Danny Langstraat was in de 49e minuut al dicht bij de 0-2 maar hij zag zijn schot rakelings naast het doel verdwijnen.

Sparta bleef de baas op het veld en raakte in de 58e minuut via een kopbal van Jordy van Buren voor het eerst de lat na de voorbereiding van Kevin Jumelet. Drie minuten later keerde de doelman van Alexandria’66 opnieuw een harde inzet deze keer afkomstig van Danny Langstraat.

De 0-2 kwam er toch in de 65e minuut. Jordy van Buren speelde zich knap vrij en liet de keeper kansloos. De mooiste goal van deze middag kwam in de 72e minuut van de voet van Danny Langstraat die al een paar keer gevaarlijk voor de goal was geweest.

Met in de slotfase Moises Navarro, Achraf Dhari en debutant Angelo Lopes binnen de lijnen bleven de Spartanen ondanks vele jonge spelers heer en meester. Het zegt wel genoeg dat er in deze wedstrijd maar liefst vier spelers afkomstig vanuit de eigen jeugd hun minuten maakte.

Mooi om te zien is dat ook de invallers hun kansen kregen waarbij debutant Angelo Lopes het meeste pech had dat zijn inzet niet in het doel ging.

In de 83e minuut raakte Jordy van Buren voor de tweede keer de lat. Hierna was het uiteindelijk de deze middag weer hard werkende Robin van der Sman die in de 87e minuut de 0-4 eindstand wist te realiseren.

Volgende week speelt R.V.&A.V. Sparta op eigen veld tegen de SV Charlois. U bent dan allemaal uiteraard weer van harte welkom op ons sportpark Nieuw Terbregge.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Alexandria’66: Daniel van der Knijf, Steven Tuns, Quinten Rietdijk, Arij van Bree, Redouan Hmida (80e Angelo Lopes), Danny Langstraat, Kevin Jumelet, Jordy van Buren, Jay-Jay Gulpen (71e Moises Navarro), Lucas van Oeveren (80e Achraf Dahri), Robin van der Sman