Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta heeft de topper tegen DCV overtuigend met 3-0 gewonnen. In een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd werd scoorde Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren en opnieuw Jordi de Zwart.

De beide teams hielden elkander in de eerste twintig minuten in evenwicht. Kansen waren er niet omdat het spel zich vooral op het drukke middenveld afspeelde.

Halverwege de eerste helft ontstond de eerste grote kans. Lucas van Oeveren werd goed vrijgespeeld maar hij werd in een gevaarlijke situatie twijfelachtig buitenspel gegeven.

In de 27e minuut kwam de 1-0 op het scorebord. Jordy van Buren zette goed door en gaf vanaf rechts een voorzet die door Jordi de Zwart vrij makkelijk kon worden binnen gelopen.

Het was daarna in de 44e minuut dat Lucas van Oeveren profiteerde van slecht verdedigen maar zijn boogbal over de keeper ging helaas naast het doel.

Kort na rust maakte Lucas het weer goed door een mooie aanval met een schot in de verre hoek af te ronden, 2-0. De  doelman van DCV was hier volstrekt kansloos.

In het vervolg van de wedstrijd kwam er de nodige dreiging van de Spartanen waarbij eigenlijk te vaak de laatste pass onvoldoende was. Bij twee aanvallen werd ook weer eens buitenspel gegeven door de grensrechter.

Met nog een klein half uur te spelen probeerde DCV nu met opportunisme een aansluitingstreffer te maken. De sterk spelende Steven Tuns stond als een veldheer in de verdediging. De kansjes die DCV kreeg waren een makkelijke prooi voor keeper Daniel van der Knijff.

Aan de andere kant kreeg R.V.&A.V. Sparta diverse kansen om de score verder uit te bouwen. Lucas van Oeveren en Sven Bout hadden daarbij pech.

De klok wees al negentig minuten aan toen het toch nog 3-0 werd. Een beheerst uitgespeeld doelpunt van Jordi de Zwart na een prima pass gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Een zeer verdiende 3-0 overwinning die de spelers na afloop uitgebreid vierde met de supporters. Het bleef daarna ook nog lang onrustig in de kantine.

Volgende week zaterdag staat er om 14.30 uur weer een interessante wedstrijd op het programma. In Vlaardingen gaat R.V.&A.V. Sparta dan op bezoek bij CWO. Uiteraard bent u daar ook weer welkom.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen DCV: Daniel van der Knijff, Kevin Jumelet, Steven Tuns, Jay Jay Gulpen, Damien Serrano, Danny Langstraat, Moises Navarro, Jordy van Buren, Sven Bout, Jordi de Zwart, Lucas van Oeveren.