Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd tegen SV Charlois met 3-1 gewonnen. De selectie van Robert Verbeek stijgt zo in een keer flink op de ranglijst.

Na vier minuten was het al raak voor R.V.&A.V. Sparta. Helaas werd deze goal weer eens afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het bleef dus nog even bij de stand 0-0 op het scorebord.

In de 8e minuut maakte een der spelers van SV Charlois een harde overtreding op Damien Serrano die door scheidsrechter Vermaat werd beloond met een directe rode kaart. Ruim tachtig minuten nu dus voetballen tegen een tiental.

De gasten beperkte zich hierna in hoofdzaak tot verdedigen. Dit kon echter niet verhinderen dat R.V.&A.V. Sparta enkele behoorlijke kansen kreeg.

Jordi de Zwart kopte zo in de 17e minuut een bal slim door op Lucas van Oeveren die geen moeite had om de 1-0 achter de keeper te deponeren. Vijf minuten later was er opnieuw een leuke kans voor Lucas waarbij de bal nu in het zijnet verdween.

Hierna in de 24e minuut een uitstekende actie van Kevin Jumelet waarna Jordi de Zwart de 2-0 binnen wist te schieten. Hiermee was het zeker nog niet afgelopen voor de rust.

Twee maal wist Lucas van Oeveren nog in gevaarlijke positie te komen echter nu zonder resultaat. Ook Damien Serrano wist de doelman niet te verschalken met zijn uitgekiende kopbal in de 40e minuut.

Aan de overkant had Sparta’s keeper Michael Brongers tot in de 41e minuut alleen een paar verdwaalde ballen gevangen. Bij het eerste moment van SV Charlois bleef Michael met gemak de heersende baas over deze situatie.

Na de rust bleef het spelbeeld in den beginne ongewijzigd. SV Charlois kon weinig uitrichten terwijl R.V.&A.V. Sparta regelmatig kansjes kreeg. Kevin Jumelet en Jordi de Zwart wisten de 3-0 nog niet te maken.

Die 3-0 kwam er uiteindelijk toch van de voet van Robin van der Sman. Hij zette in de 62e minuut na een goede loopactie de 3-0 op het bord.

R.V.&A.V. Sparta leek het wel goed te vinden en ging in de slotfase steeds meer mee in het spelletje van Charlois. Het leverde een rommelig laatste half uur op waarin Charlois zelfs wist te scoren, 3-1.

Met inmiddels vier wissels binnen de lijnen kwamen er toch nog behoorlijke kansen. Een overtreding op de sterk spelende Kevin Jumelet  resulteerde in een strafschop die door spits Jordi de Zwart buiten bereik van de keeper op de paal werd geschoten.

In de laatste fase waren er nog wat kansjes voor Charlois die door keeper Michael Brongers koel en zakelijk werden gepakt. Aan de andere kant was Robin van der Sman drie keer dicht bij een doelpunt maar verder dan de paal kwam hij helaas niet.

In de 78e minuut een vermeldenswaardige wissel. Jeugdspeler van de JO18 Terick Monsanto maakte als rechtsbuiten een zeer verdienstelijk debuut in het eerste elftal van de R.V.&A.V. Sparta. Als absoluut slotakkoord schoot Moises Navarro hierna nog even de bal een metertje naast het doel.

Daarna was het tijd voor het eindsignaal van scheidsrechter Vermaat. Wedstrijd met 3-1 gewonnen en door naar de volgende. Die volgende is aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur tegen CION in Vlaardingen.

De opstelling van R.V.&A.V. Sparta tegen SV Charlois was: Michael Brongers, Kevin Jumelet (78e Terick Monsanto), Steven Tuns, Danny Langstraat, Redouane Hmida, Jay Jay Gulpen (70e Moises Navarro), Jordy van Buren, Lucas van Oeveren (70e Quinten Rietdijk), Damien Serrano (70e Arij van Bree), Jordi de Zwart, Robin van der Sman.