XerxesDZB O23-1 - Sparta (AV) O23-1 uitslag 1-0

39'

17 augustus 2021 20:00

Onbekend

Dinsdagavond 17 augustus 2021 speelde de R.V.&A.V. Sparta O23 de eerste oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen.

Waar het de bedoeling was dat wij vanavond tegen XerxesDZB O23 zouden spelen en zaterdag tegen TOGB O23 werd dit zowel 40 minuten tegen XerxesDZB als 40 minuten tegen TOGB. Dit alles omdat VOC O23 zich in de dag had vergist en vanavond dus afwezig waren.

Wedstrijd 1: XerxesDZB O23- R.V.&A.V. Sparta O23

Opstelling R.V.&A.V. Sparta O23:
Robin Vahedi, Quinten Rietdijk, Gianni Goveia, Sam van der Heide, Redouane Hmida, Achraf Dahri, Sven Bout, Jannick van der Elburg,  Angelo Lopes, Richeldo Sno, Mick Nooteboom

XerxesDZB  neemt vanaf de aftrap direct het initiatief en laat de bal rondgaan in deze eerste minuten. Na ongeveer 10 minuten spelen krijgt Sparta wat meer grip op de tegenstander en wordt ook de eerste echte Spartaanse kans gecreëerd. Mick stuurt spits Richaldo de diepte in en zijn voorzet kan worden weggewerkt door een van de XerxesDZB verdedigers.

Er volgt een slordige fase in de wedstrijd waar zowel de thuisloeg als de Spartanen moeite hebben de bal in de ploeg te houden. De spaarzame aanvallen leiden dan ook niet tot noemenswaardige kansen voor beide teams.

In de 32e minuut van de wedstrijd  lost een van de XerxesDZB voorwaartsen een schot in de rechterhoek welke door keeper Robin kan worden verwerkt. Hierna creëert Sparta een mogelijkheid, linksbuiten Mick wordt diep gestuurd, zijn voorzet is echter een prooi voor een XerxesDZB verdediger. Sparta dringt aan in deze fase en na een voorzet van Mick krijgt spits Richaldo een schietkans welke naast de verkeerde kant van de paal gaat.

Zo lijkt de eerste wedstrijd van de avond in een gelijkspel te eindigen. De thuisploeg zet in de 39e minuut echter nog eenmaal aan. De rechtsbuiten wordt de diepte in gestuurd en zijn voorzet kan door de spits tot doelpunt worden gepromoveerd. Enkele seconden later fluit de scheidsrechter af en zo eindigt de eerste wedstrijd in een 1-0 nederlaag voor de Spartanen.