3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

R.V.&A.V. Sparta O23- Hillegersberg O23 2-3 (1-2)

Vanaf de aftrap is het een open wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

In de 4e minuut krijgt de R.V.&A.V. Sparta O23 een snelle tik te verwerken. Een lange bal van Hillegersberg O23 kan door Gianni Goveia onderschept worden, echter komt de bal terecht bij een van de Hillegersberg O23 spelers en die schiet de 0-1 binnen.

De R.V.&A.V. Sparta O23 laat de koppies niet hangen en zoekt de aanval.
In de 12e minuut wordt de hoekschop getrapt door Mick Nooteboom en hij weet het hoofd van Angelo Lopes te vinden, die de 1-1 binnenkopt.

In de 15e minuut een vrije trap voor Hillegersberg O23. De bal wordt geblokt waarna keeper Fabian Vis de bal kan oprapen.

In de 20e minuut is er wederom een Spartaanse aanval te noteren waar gevaar uit voortkomt. Het schot van Angelo Lopes is een prooi voor de keeper.

In de 32e minuut een kans voor Hillegersberg O23. Het schot vanaf de linkerzijde gaat naast
Nauwelijks een minuut later wederom een aanval van de geel blauwen. De voorzet gaat aan alles en iedereen voorbij en de spits van Hillegersberg is alert en tikt bij de tweede paal de 1-2 binnen

In de fase die volgt proberen beide ploegen de stand nog te veranderen, maar de kansjes die ontstaan leveren geen gevaar op. Zo is de ruststand 1-2.

Na rust zoekt de R.V.&A.V. Sparta de aanval, het spel speelt zich grotendeels af op de helft van Hillegersberg O23.

Zo kopt Malik Bakboord in de 55e minuut naast na een voorzet van Angelo Lopes.

De Spartaanse defensie moet scherp blijven want waar mogelijk probeert Hillegersberg O23 te counteren.
Zo gaat een schot van een van de Hillegersberg O23 aanvallers onder druk naast het open doel nadat de bal wordt breedgelegd.

In de 70e minuut leidt de R.V.&A.V. Sparta O23 balverlies in de opbouw. Het schot wat volgt uit deze counter is een prooi voor invalkeeper Robin Vahedi, echter is de rebound een prooi voor een van de Hillegersberg aanvallers en zo wordt de stand 1-3 na zijn intikker.

De R.V.&A.V. Sparta O23  blijft de aanval zoeken, maar helaas ontstaan er geen grote kansen meer. Meerdere voorzetten kunnen worden verdedigd, of de beslissende pass kan niet worden gegeven.

In de 89e minuut volgt de laatste opleving van de R.V.&A.V. sparta O23. De vrije trap van Sven Bout komt bij Jannick van der Elburg terecht en zijn afstandsschot van buiten de 16 valt via de paal binnen in de verre hoek. Zo wordt de stand 2-3.

De aftrap volgt voor Hillegersberg O23 en de Spartanen jagen vol op de bal. Echter besluit de scheidsrechter om af te fluiten en zo gaat ook de tweede competitiewedstrijd in eigen huis verloren.

Opstelling:
Fabian Vis (46. Robin Vahedi), Dino Pettersson (60. Mitchel van Dillen) Gianni Goveia, Michael Nijenhuijzen, Redouane Hmida (46. Guillermo JR Williams), Jannick van der Elburg, Sven Bout, Achraf Dahri, Angelo Lopes, Richaldo Sno, Mick Nooteboom(46. Malik Bakboord)

Aanstaande zaterdag de volgende wedstrijd. Om 12:15 uur is de aftrap op de Sportlaan 2 te Pijnacker tegen Oliveo O23.